Truer TONO med «rettslig holocaust»

Norsk Tuner mener TONO prøver å ødelegge selskapet, og vurderer søksmål.

Truer TONO med «rettslig holocaust»

Norsk Tuner mener TONO prøver å ødelegge selskapet, og vurderer søksmål.

I sommer bestemte Norsk Tuner seg for å gjøre desktopradioen Norsk Tuner Digitalradio og bruken av sine nettsider helt gratis.

Fredag 7. september kom en helomvending: Norsk Tuner gjeninnførte avgift for bruk av webområdet og desktopradioen for nye brukere.

Selskapet viste til sviktende marked for radioreklame, og at de er avhengig av stabile driftsinntekter til nettstedets videreutvikling, serverkapasitet, vedlikehold og brukerstøtte.

Størsteparten av Norsk Tuners brukere kommer fra bedrifter eller private som får kostnadene tilknyttet Norsk Tuner dekket gjennom bedriftens innkjøpsordninger.

Nå kommer det fram at det selskapet også i lang tid har hatt et problematisk forhold til TONO, organisasjonen som forvalter rettigheter for norske og utenlandske komponister, artister, tekstforfattere, musikkforlag med mer.

Norsk Tuner anklager TONO for forsøk på å stoppe nettstedet ntuner.com.

Øyvind Nondal i Norsk Tuner sier han vurderer å saksøke TONO for «utpressing, trusler, svindel og annen kriminell aktivitet», ifølge en e-post sendt ut i natt.

– Vi har blitt plaget i snart to år, men nå er det stopp. En sak om Internett-radiolinker kan for TONO ende i et rettslig holocaust, sier Nondal.

Nondal sier seg lei av TONOs arbeidsmetoder som han mener truer seg til avtaler. Han mener også at TONO har brukt Norsk Tuner som brekkstang, uten avtale, mot andre nettsteder i lignende utpressingsforsøk.

– Alt handler om penger for TONO, og de skyr tilsynelatende ingen midler for å få dem, tordner Nondal.

Norsk Tuner hadde over 15.000 brukere i 2005. Nondal opplyser ikke hvor mange de har nå. Han påstår at TONOs opptreden har medført dødgang, omutvikling og belastninger som er mye for én person. Norsk Tuner kunne i dag vært et rimelig internettradio-, og podkastnettsted med opptil 30.000 brukere, tror Nondal.

Til toppen