BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trues med miljøbøter

Mobilopertatøren NetCom er blant flere Oslo-bedrifter som nå kan vente seg opptil 170.000 kroner i tvangsmulkt dersom selskapet ikke etablerer en ordning for viderebehandling av avfall. NetCom mener det ikke er klart hva som er miljøfarlig avfall og ber forurensningstilsynet om et møte.

Frode Eriksen
8. okt. 2001 - 10:23

Det er Statens Forurensningstilsyn (SFT) som krever at det skal etableres ordninger for innsamling og viderebehandling av svært miljøfarlig avfall.

- Dersom landets 12.000 importører og produsenter ikke får bukt med EE-avfall, vil det i framtiden bli aktuelt å politianmelde dem, sier seksjonssjef for avfallsseksjonen i SFT, Hans Aasen til Dagbladet.

Allerede i 1999 ble det etablert forskrifter for å etablere returordningene, men kontroller utført av SFT viser at det fremdeles er mange som mangler en organisert returordning. Sju av åtte nylig kontrollerte bedrifter manglet retursystem for slikt avfall, og en av bedriftene som nå får varsel om tvangsmulkt på opptil 170.000 kroner er mobilselskapet NetCom GSM ASA. SFT mener selskapet ikke har etablert returordninger for mobiltelefoner, sim-kort, og utstyr for mobiltelefonnettet.

Direktør for samfunnskontakt i NetCom, Torild Skogsholm, sier til digi.no at selskapet har bedt om en prat med SFT for å få klarhet i hva som er problemet.

- Vi mener myndighetene har startet i helt feil ende, og bør ikke bøtelegge bedrifter før en har definert hva som er problemet.

Skogsholm sier i dag at NetComs egen mobilkjede tar i mot mobiltelefoner og sim-kort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.