Truseselgere trosser Forbrukerombudet

Telefonselgere trosser salgsforbudet fra Forbrukerombudet som har mottatt over 30 klager.

Telefonselgere trosser salgsforbudet fra Forbrukerombudet som har mottatt over 30 klager.

Telefonmarkedsføring er åpenbart god butikk. digi.no omtalte i sommer telefonsalget som gikk som en landeplage med tilbud av truser og sokker.

    Les også:

Det er selskapene International Trading Houses og Stord Dialog som i storstilt skala har sendt truser og sokker i posten uten av kunder har bestilt dem. De ulykksalige som ikke betaler, får i tillegg trusler om inkasso og betalingsanmerkninger.

Forbrukerombudet har i perioden august til september i år mottatt over 30 klager på International Trading Houses tele­fon­salg av underbukser og sokker til for­bruk­ere i Norge.

Klagerne reagerer på at de har blitt registrert som medlemmer i ITHs postordreklubber Socks, Front, Body by Patricia og Evita International.

Omfanget og innholdet i disse klagene viser at ITH og telemarketing-byrået Stord Dialog fortsatt driver ulovlig negativt salg av abonnement og medlemsskap i ulike post­ordre­klubber. For­bruker­om­budet varsler derfor i brev av 13.09.04 til henholdsvis ITH og Stord Dia­log at det vil bli fattet for­buds­ved­tak.

- På bakgrunn av den omfattende dialog og den bistand Forbrukerombudet har gitt i forbindelse med ITH og Stord Dialog sine rutiner for telefonsalg, er det svært overraskende og beklagelig at vi stadig mottar henvendelser som tyder på at det fortsatt ikke er etablert gode nok rutiner og retningslinjer, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Til toppen