BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trussel mot digitale kameraer

IMAGEK kommer snart på markedet med en enhet som gjør at man kan ta digitale bilder med ordinære kameraer for 35 mm film.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mai 1998 - 11:31

IMAGEK EFS-1 (Electronic Film System), som produktet heter, ser ut som en vanlig 35-millimeters filmrull, men inneholder en ekstra plate som dekker lukkerområdet i kameraet. Inni enheten sitter det en liten CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor) bildebehandlingsbrikke som tar et digitalt fotografi hver gang lukkeren utløses.

Den første utgaven av EFS vil kunne lagre 30 bilder med en oppløsning på 1280 x 1024 bildepunkter med 24 bits fargedybde i et ikke-flyktig flashminne. Varigheten til slikt minne er noe begrenset, men skal ifølge IMAGEK i hvert fall kunne brukes til å ta tre millioner fotografier.

IMAGEK EFS-1.
IMAGEK EFS-1.

Lysfølsomheten til EFS-1 tilsvarer 100 ASA, men økt følsomhet loves i framtidige produkter. Enheten må ha omtrent to sekunder pause mellom hvert bilde som tas.

EFS-1 kan brukes sammen med både PC og Mac, og bildene overføres ved hjelp av en parallell- eller SCSI-kabel. Overføringstiden skal være på under ett sekund per bilde. Bildene kan lagres på datamaskinen i en rekke forskjellige formater, inkludert JPEG, FLASHPIX og BMP. Internt bruker kameraet derimot en tapsfri komprimeringsalgoritme.

Til ZDNet UK sier Nicole Patterson, forskningsanalytiker ved Romtec, at hun tror produktet kan gi produsentene av digitale kameraer alvorlige problemer.

- Jeg tror det kommer til å få en voldsom effekt på markedet for digitale kameraer hvis IMAGEK markedsfører det skikkelig.

Veiledende pris for EFS-1 vil bli under 1000 dollar i USA. Produktet vil komme på markedet i USA i løpet av sommeren. Her i Europa rekker EFS-1 kanskje å bli julepresang.

IMAGEK er en underavdeling av Irvine Sensors.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.