Trustix begjært konkurs

Det norske IT-selskapet Trustix har kastet inn håndkleet og begjærte seg selv konkurs denne uken.

Det norske IT-selskapet Trustix har kastet inn håndkleet og begjærte seg selv konkurs denne uken.

Trustix skriver i en kort pressemelding at styret i selskapet valgte å begjære selskapet som konkurs den 29. september i år. Sviktende salg som følge av tøff konkurranse skal være årsaken til at selskapet nå gir opp.

- Vi beklager å måtte meddele at alt salg og support av vår Trustix Linux Solutions-produktserie vil bli innstilt inntil videre, skriver selskapet i pressemeldingen.

Selskapet opplyser i pressemeldingen at styret innledet samtaler med flere potensielle kjøpere i andre og tredje kvartal i år, men samtale førte ikke fram til et tilfredsstillende resultat.

Allerede i april i år fortalte Espen Müller, finansdirektør og fungerende daglig leder i Trustix, til digi.no at selskapet slet tungt.

    Les også:

Trustix har solgt brannmurer og systemer for e-post, fil-/print-servere og Internett for Linux, men markedet har vært tungt, ikke minst på grunn av hard konkurranse fra mange gratisprodukter.

Selskapet hadde inntil konkursen kontorer i kontorer i USA, Storbritannia og Indonesia, i tillegg til hovedkontoret i Trondheim.

digi.no lyktes ikke i å oppnå kontakt med Trustix-sjef Håvard Wollan onsdag morgen.

Til toppen