Trustix priser seg forsiktig

Den norske Linux-leverandøren Trustix har hentet inn penger, men er fremdeles priset til smuler i forhold til sine amerikanske konkurrenter.

Den norske Linux-leverandøren Trustix har hentet inn penger, men er fremdeles priset til smuler i forhold til sine amerikanske konkurrenter.

Trondheims-selskapet Trustix har utviklet en serie Linux-produkter og bygger seg nå opp internasjonalt. For å finansiere dette har selskapet hentet inn 25 millioner kroner.

Med emisjonen trer Bjørge Gretland, kjent fra Norges Investor og Telecomputing inn med en eierandel på 10 prosent i selskapet. Emisjonen priser Trustix til 170 millioner kroner. Dette er ganske forsiktig, for i motsetning til selskaper Red Hat og Turbolinux som deler ut tilpassede versjoner av Linux, har Trustix utviklet to egne Linux-programpakker og en sikrere versjon av Linux.

Aksjekursen til Red Hat er halvert siden august, men selskapet er fremdeles priset til 16,5 milliarder kroner, mens VA Linux er verd 13,5 milliarder kroner.

- Ser man på våre konkurrenter, er nok 170 millioner kroner en forsiktig prising, innrømmer Trustix-sjef Håvard Wollan på spørsmål fra digitoday.no.

Trustix-aksjen er da heller ikke utsatt for noe press i gråmarkedet - de ansatte og en håndfull investorer sitter foreløpig stille.

Wollan forteller at han har skaffet seg penger og kontakter i Silicon Valley på en litt uvanlig metode. I stedet for å be om møter og bruke mye tid på en lang presentasjonsturnee, brukte han en tidligere bekjent, Krish Panu. Panu er gründer av www.atroad.com, som lager posisjonerinssystemer.

Etter at Panu ble kjent med Trustix og deres planer, skaffet han kontakt og penger gjennom sitt nettverk av bedriftsledere i IT/Internett-bransjen i Silicon Valley og privat-personer i investorbank-miljøet i San Francisco, forteller Wollan.

Til toppen