BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trustix priser seg forsiktig

Den norske Linux-leverandøren Trustix har hentet inn penger, men er fremdeles priset til smuler i forhold til sine amerikanske konkurrenter.

13. okt. 2000 - 10:42


Aksjekursen til Red Hat er halvert siden august, men selskapet er fremdeles priset til 16,5 milliarder kroner, mens VA Linux er verd 13,5 milliarder kroner.

- Ser man på våre konkurrenter, er nok 170 millioner kroner en forsiktig prising, innrømmer Trustix-sjef Håvard Wollan på spørsmål fra digitoday.no.

Trustix-aksjen er da heller ikke utsatt for noe press i gråmarkedet - de ansatte og en håndfull investorer sitter foreløpig stille.

Wollan forteller at han har skaffet seg penger og kontakter i Silicon Valley på en litt uvanlig metode. I stedet for å be om møter og bruke mye tid på en lang presentasjonsturnee, brukte han en tidligere bekjent, Krish Panu. Panu er gründer av www.atroad.com, som lager posisjonerinssystemer.

Etter at Panu ble kjent med Trustix og deres planer, skaffet han kontakt og penger gjennom sitt nettverk av bedriftsledere i IT/Internett-bransjen i Silicon Valley og privat-personer i investorbank-miljøet i San Francisco, forteller Wollan.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.