Trygg shopping på Internett

IBM durer videre og lanserer CommercePOINT, dataløsninger for sikker butikkhandel på Internett.

IBM durer videre og lanserer CommercePOINT, dataløsninger for sikker butikkhandel på Internett.

IBM fosser videre i sin Internettsatsning. Idag lanserer de CommercePOINT, et sett med dataløsninger som muliggjør sikker handel på Internett.

- CommercePOINT er mye mer enn bare kortbetaling og SET, sier Ole Haaber, administrerende direktør i IBM Norge A/S. Det er heller ikke en butikk eller et shoppingsenter, men den underliggende infrastrukturen som muliggjør bygging av sikre butikker og handlesentre, fortsetter Haaber.

Internett åpner for mer tidsmessige, fleksible og billigere postordrehandling på Internett. Butikkløsninger finnes allrede på nettet, men problemet har vært betaling og sikkerhet. Man har postoppkrav, som er tungvint og kostbart, og kredittkortbetaling som mange finner usikkert. Nå kommer IBM med løsninger som ivaretar sikkerheten ved bruk av kredittkort og debitkort ved SET (Secure Electronic Transaction) standarden i henhold til IBMs pressemateriale.

- Vi er på utkikk etter en, to eller tre store aktører for å kjøre pilotprosjekt, sierJohan Steen Nielsen, Produktsjef CommercePOINT i IBM Norge. Pr. idag har vi ingen i Norge, men vi kjører et viktig prosjekt med Pengeinnkrævernes Betalings Sentral (PBS - tilsvarende Bankenes Betalings Sentral i Norge) i Danmark.

Løsningene kan deles i tre hovedkatagorier: handel mot forbruker, handel mot bedrift, og elektronisk infrastruktur. Innen hver kategori finnes forskjellige typer løsninger, og kundene kan selv velge hvilke deler de ønsker å benytte seg av.

Til toppen