Trygler om stopp i priskrig

Prisen på harddisker fortsetter å stupe. Quantum går derfor til det uvanlige skrittet og trygler Seagate om å stoppe priskrigen.

Prisen på harddisker fortsetter å stupe. Quantum går derfor til det uvanlige skrittet og trygler Seagate om å stoppe priskrigen.

Det er lenge siden harddiskbransjen har kost seg med høye marginer, men de siste månendene har utviklingen gått fra galt til verre. Harddiskbransjen er vant til sterke svingninger, men nå lyser regnskapene ildrødt, noe som har fått Quantum til å gå ut med et svært utradisjonelt utspill.

Quantum-sjef Mike Brown har rett og slett bedt resten av bransjen og særlig erkekonkurrenten Seagate om å stoppe priskrigen, skriver Wall Street Journal.

- Bransjen har gått inn i en selvdestruksjonsmodus. Dette kan ikke vare fordi alle taper penger, sier Brown.

Han erklærer derfor ensidig våpenhvile og lover at han ikke skal kutte prisene bare for å stjele markedesandeler. Han utpeker samtidig Seagate som synderen og mener selskapet selger til under selvkost for å kapre kunder.

Seagate nekter på dette overfor Wall Street Journal og får støtte av analytikere. Bransjekjennerne mener Seagates U-serie harddisker har forårsaket den siste runden priskutt, men at selskapet tjener penger på disse billige enhetene.

Uansett hva som måtte skje, balanser Brown på en svært tynn line: Samarbeid for å opprettholde priser er strengt ulovlig og kan gi fengselsstraff.

Til toppen