Trykk når du ønsker det

Nordens største trykkeri lanserer nå et eget digitalt trykkeri der kunder kan få bøker trykket etter behov.

Man trenger kun et Word-dokument for å produsere en bok eller en rapport. Det digitale trykkeriet e-dit lager design og layout, og brekker om sidene etter ønske, skriver selskapet som vil gi bransjen et digitalt alternativ til de tradisjonelle trykkeriene.

Trykkeriet AIT-gruppen står bak lanseringen av e-dit, som drives etter prinsippet 'trykk etter behov' (forkortet TEB, etter det engelske uttrykket Print On Demand som ble til POD). På den måten unngår kunder å sitte igjen med overflødige eksemplarer.


e-dit, som skal tilby digital produksjon av trykksaker og bøker, håper å omsette for opp mot 20 millioner kroner i 2001. Selskapet forteller i en pressemelding at systemet består av maskiner som ivaretar produksjonen fra A til Å (bokstavelig talt).

Det at hele prosessen er digital, mener e-dit åpner for en rekke muligheter som tradisjonell produksjon ikke har hatt. Det digitale trykkeriet hevder at selve produksjonsprosessen er mye enklere å håndtere enn i tradisjonelle trykkerier. Ved full kapasitet kan det produseres 1.000 billigbøker (med myk perm) i timen. Sluttproduktet kan ende både på web og på papir.

Med en investering på 14 millioner kroner og AIT i ryggen, har e-dit som mål å bli et seriøst alternativ til de etablerte trykkeriene. Styreformann Jørgen Eng i AIT ser på e-dit som en naturlig utvidelse av trykkeriets sortiment.
Til toppen