Trykk når du ønsker det

Nordens største trykkeri lanserer nå et eget digitalt trykkeri der kunder kan få bøker trykket etter behov.

Nordens største trykkeri lanserer nå et eget digitalt trykkeri der kunder kan få bøker trykket etter behov.

Man trenger kun et Word-dokument for å produsere en bok eller en rapport. Det digitale trykkeriet e-dit lager design og layout, og brekker om sidene etter ønske, skriver selskapet som vil gi bransjen et digitalt alternativ til de tradisjonelle trykkeriene.

Trykkeriet AIT-gruppen står bak lanseringen av e-dit, som drives etter prinsippet 'trykk etter behov' (forkortet TEB, etter det engelske uttrykket Print On Demand som ble til POD). På den måten unngår kunder å sitte igjen med overflødige eksemplarer.


e-dit, som skal tilby digital produksjon av trykksaker og bøker, håper å omsette for opp mot 20 millioner kroner i 2001. Selskapet forteller i en pressemelding at systemet består av maskiner som ivaretar produksjonen fra A til Å (bokstavelig talt).

Det at hele prosessen er digital, mener e-dit åpner for en rekke muligheter som tradisjonell produksjon ikke har hatt. Det digitale trykkeriet hevder at selve produksjonsprosessen er mye enklere å håndtere enn i tradisjonelle trykkerier. Ved full kapasitet kan det produseres 1.000 billigbøker (med myk perm) i timen. Sluttproduktet kan ende både på web og på papir.

Med en investering på 14 millioner kroner og AIT i ryggen, har e-dit som mål å bli et seriøst alternativ til de etablerte trykkeriene. Styreformann Jørgen Eng i AIT ser på e-dit som en naturlig utvidelse av trykkeriets sortiment.
Til toppen