FORBRUKERTEKNOLOGI

Tsjekkia stanser Google Street View

Google håper på enighet med personvernmyndighetene.

Dekningen av Praha i Google Street View er begrenset, og all videre datasanking er beordret stanset av tsjekkiske personvernmyndigheter.
Dekningen av Praha i Google Street View er begrenset, og all videre datasanking er beordret stanset av tsjekkiske personvernmyndigheter.
15. sep. 2010 - 10:19

Nyhetsbyråene melder at myndighetene i Tsjekkia har beordret Google å stanse all videre datasanking for tjenesten Street View, som tilbyr nettbrukere virtuelle spaserturer i all verdens byer.

Ifølge Google dreier det seg om et midlertidig pålegg utløst av uenighet rundt innhentingen av bilder til Street View. De håper å komme fram til en avtale med landets personvernmyndigheter slik at fotograferingen kan gjenopptas. Imens vil Street View ikke kunne utvide sin dekning av gater i Praha og andre byer.

Ifølge det tsjekkiske kontoret for vern av persondata er forbudet utløst av en etterforskning som har pågått siden april. Kontoret har ikke gitt ytterligere detaljer.

Google har hatt problemer med Street View siden det kom fram at de ikke bare har tatt bilder, men også gjort opptak av nettrafikk formidlet over usikrede trådløse nett i nabolag i over tretti land.

Street View har brakt bilder fra Praha og tre andre tjsekkiske byer siden oktober 2009. Google måtte gå med på å sladde alle ansikter. Uenighet med myndighetene skal blant annet dreie seg om presentasjonen av bilskilter og husfasader.

I Tyskland har privatpersoner adgang til å nekte Google å vise deres hus i Street View.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.