BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tsjekkia valgte Ericsson

Ericsson har signert en fireårig rammeavtale med Rann International om å levere et nytt, trådløst kommunikasjonssystem til den tsjekkiske republikk. Avtalen er verdt 385 millioner kroner.

Øystein Kvistad
5. aug. 1997 - 22:31

Ordren er den første D-AMPS-kontrakten av denne typen Ericsson er tildelt i et sentral-europeisk land, og selskapet karakteriserer derfor kontrakten som "et gjennombrudd" på dette markedet.

Nettverket skal i utgangspunktet benyttes til å tilby teletjenester utenfor byområdene i Tsjekkia, men vil etterhvert utvides til også å omfatte urbane områder. De første kommersielle tjenestene skal være på lufta allerede i november i år.

- Etter en seriøs vurdering av alle tilgjengelige teknologier, valgte vi å satse på D-AMPS IS-136 fordi vi mener dette er den mest fleksible løsningen på markedet, sier toppsjef Kerry F. Marler i Rann International.

- Styrken til D-AMPS er at det er så mye mer enn bare et grensesnitt eller en standard for trådløs kommunikasjon - det er spesielt utviklet for å støtte avanserte tjenester som "det trådløse kontor" og internett-aksess, sier Ericssons Sven-Christer Nilsson.

Det er over 74 millioner abonnenter verden over som i dag bruker D-AMPS/AMPS-nettverk. Over fem millioner av disse abonnentene benytter allerede digitale D-AMPS-tjenester (TDMA), og alle analoge AMPS systemer kan med ganske enkle grep migrere over til D-AMPS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.