BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tsjernobyl-forfatter identifisert

En tidligere datastudent fra Taiwan skal nå være identifisert som mannen bak det fryktet CIH-viruset (også kjent som Tsjernobyl) som mandag ødela hundretusener av PC-er verden over, melder Associated Press.

Øystein Kvistad
29. apr. 1999 - 17:55

Ifølge nyhetsbyrået AP ble Chen Ing-hau straffet av teknologiinstituttet i Tatung i april i fjor da det ble oppdaget at den daværende studenten hadde utviklet et datavirus som begynte å påføre skolens interne dataanlegg store ødeleggelser.

Skolens dekanus, Lee Chee-chen, opplyser til AP at Chen Ing-hau fikk en kraftig advarsel men ble ikke utvist som følge av sine krumspring bak tastaturet.

- Chen ble ikke utvist fordi han advarte sine medstudenter mot å spre viruset, sier Lee, som legger til at Chen ikke hadde laget noe antivirusprogram for å hanskes med CIH-viruset, som altså har fått sitt navn etter Chens initialer.

Lee sier til AP at han ikke er sikker på hvordan viruset kunne skape så store ødeleggelser ett år senere.

Chen er for tiden opptatt med å utføre sin obligatoriske, toårige verneplikt i Taiwans forsvar. Ifølge AP har USAs føderale politi, FBI, ytret ønske om å få avhøre Chen så fort som mulig.

CIH-viruset gjorde enorme skader på datautstyr denne uken - spesielt i Sør-Korea og Tyrkia. Også mange norske virksomheter ble rammet av det fryktede dataviruset (se pekere til relaterte artikler nedenfor eller i margen til høyre).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra