RESULTATERFINANS

TTI uaktuell for Tandberg Data

TTI som nylig ble notert på Oslo Børs er ikke aktuell som leverandør av Travan-leverandør for Tandberg Data, når selskapet nå er i ferd med å finne seg ny leverandør.

Eirik Flaa
12. mars 1998 - 08:03

Tandberg Datas Travan-leverandør, Exabyte, har innstilt produksjonen av Travan båndstasjoner, og Tandberg Data har den siste tiden engasjert seg i å finne ny leverandør av båndstasjonene som de foreløpig ikke produserer selv (se børskommentar fra 16. februar i margen).

På verdensmarkedet finnes det få produsenter av produktet som av mange er spådd til å bli standarden i volumdelen av markedet. En av disse få er TTI Holdings datterselskap Tecmar, men i følge Tandberg data er disse allerede ute av bildet.

- Tecmar er overhodet ikke aktuelle, sier administrerende direktør i Tandberg Data, Hans Christian Quist, til digi.no. Han sier at selskapet fortsatt har tid på seg til å finne en avtaker for Exabye, men beslutningen vil bli tatt i løpet av svært kort tid.

- Beslutningen skal tas i løpet av denne måneden, sier Quist.

Etter det digi.no forstår er det få kandidater til lisensavtalen med Tandberg Data. Av disse er trolig Aiwa den mest aktuelle. Dette selskapet er et datterselskap av Sony som normalt forbindes med forbrukelektronikk. Det andre alternativet er Seagate.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.