BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tulip har fått til sin Commodore-avtale

Nederlandske Tulip Computers har kommet fram til enighet med bostyret i Commodore B.V. Tulip overtar Commodore-merket som de vil bruke til å få innpass på forbrukermarkedet.

digi:stab
17. sep. 1997 - 15:54

I en pressemelding fra Tulip heter det at "Tulip Computers og Commodore vil ha separat kommersiell virksomhet i markedet. Begge organisasjonene vil beholde sitt eget merkenavn og identitet ved hjelp av en klar differensiering i betingelser for både produksjons- og distribusjonskanalene. Tulip Computers vil fortsette å konsentrere seg om det profesjonelle markedet gjennom sine egne salgs- og markedsføringsorganisasjoner. I motsetning til Tulip Computers, vil Commodore foreløpig fokusere på det europeiske forbrukermarkedet (SoHo markedet: små kontorer og hjemme kontorer) og salgsprosjekter der bedrifter kjøper PC-er til de ansatte; dette vil kunne utføres gjennom større butikkjeder og bedrifts utsalgssteder."

De nye Commodore PC-ene vil bli produsert ved Tulips nye og moderne anlegg i s-Hertogenbosch i Nederland, sammen med selskapets øvrige produksjon. Siden Commodore- og Tulip-merkene henvender seg til atskilte markeder, regner selskapet med en stor omsetningsgevinst, og lavere enhetskostnader i produksjon, salg og logistikk. Det heter videre i pressemeldingen: "I korte trekk vil oppkjøpet resultere i mange flere nye arbeidsplasser hos Tulip Computers i Holland. I tiden fremover er det forventet over 150 nye arbeidsplasser."

Tall som Tulip la fram i august i år, viser en omsetningsnedgang fra 266 millioner NLG (980 millioner kroner) i første halvår 1996 til 222 millioner NLG (820 millioner kroner) i første halvår 1997. Underskuddet ble samtidig redusert fra 12, 7 millioner NLG (47 millioner kroner) til 6,8 millioner NLG (25 millioner kroner). Selskapet skyldte da på driftsproblemer ved det nye fabrikkanlegget, men slo fast at disse problemene ble overkommet i slutten av mai og at fabrikken var i full drift fra tidlig i juni. Selskapets styret antok at 1997 som helhet "ikke vil avsluttes med røde tall."

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.