Tulip med NetPC

I september lanserer Tulip Computers NetPCen Tulip Vision Line dt NetPC. Boksen vil koste i underkant av 1.000 dollar.

I september lanserer Tulip Computers NetPCen Tulip Vision Line dt NetPC. Boksen vil koste i underkant av 1.000 dollar.

NetPC-konseptet ble lansert ifjor av Microsoft som et alternativ til Oracles NC som i utgangspunktet forutsatte bruk av andre operativsystemer enn Windows (på programsiden er imidlertid dagens NCer 100 prosent Windows-kompatible). NetPCen har en påfallende likhet med 80-årenes disk-løse

arbeidsstasjoner.

NetPC-en skiller seg fra den nettsentrerte NCen ved at den - i de fleste tilfellene - gir brukeren kontroll over lokal lagring og prosessering. NCen har som kjent ingen lokale lagringsmuligheter, alt lagres på en server. Poenget med både NetPCen og NCen er å få ned prisen per klient hva maskin- og ikke minst supportkostnader angår.

Tulip Vision Line dt NetPC er laget for at en administrator lettere skal kunne styre systemene og få sentralisert kontroll over dem. Ved å bruke avansert administrasjonsteknologi og sentralisert, kontrollert applikasjonstilgang basert på Microsofts Zero Administration Windows, reduseres administrasjonskostnadene med opp til 60 prosent, i følge uavhengige undersøkelser.

Den nye NetPCen fra treskolandet vil gi nettverksadministrator mulighet til å kunne bruke forbedrede tjenester som fjernstyrt oppstart, fjernstyrt konfigurering, fjernstyrt installering og oppdateringer av applikasjoner, administrasjon utenom arbeidstid, problemløsing og inventarkontroll, heter det i en pressemelding fra Tulip.

I tillegg vil den nye og forbedrede standarden for strømstyring (ACPI) ytterligere redusere eierkostnadene ved å optimalisere systemets strømforbruk til et absolutt minimum.

- Den største kostnadsreduksjonen på eiersiden vil komme nettopp på strøm. Heldigvis er vi i Norge bortskjemt med lave strømpriser i forhold til resten av Europa. Men det vil vel bli dyrere med strøm i Norge også, sier Carsten Due, produktsjef i Tulip Norge AS, til digi. Han opplyser at såfremt maskinene blir ferdig i tide fra Nederland, vil de bli lansert i Norge i september.

- Mer detaljerte spesifikasjoner eller lokale priser kan vi ikke si stort mer om - det er ikke bestemt ennå, sier Due.

Den nye maskinen vil støtte alle Pentium-prosessorene og kunne ha inntil 256 Mb synkronisert DRAM. 512 Kb L2 cache, fast innebygget 10/100 Mb/s Ethernet-kort, innebygget lyd, 2 Mb videominne, fjernstyrt DMI og sikker Wake-up LAN støtte.

Tulip vil benytte seg av build-to-order når de skal produsere de nye produktene. Dette medfører stor fleksibilitet for alle de forskjellige spesifikasjonene profesjonelle brukere krever.

Produktsjef Peter van Leeuwen i Tulip Computers International, sier at den største fordelen ved Tulips NetPC er at den vil tilby forbedret administrasjon uten å måtte ta i bruk kompromissløsninger ved bruk i eksisterende infrastruktur. - På denne måten er det mulig å ytterligere redusere totalkostnaden ved å gi kontrollen tilbake til ett sentralt punkt, der den hører hjemme, sier han.

Til toppen