BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tulip ut på egenhånd

Samarbeidet mellom nederlandsk-eide Tulip Computers og Merkantildatas distribusjonsselskap, PC Lan, ble en kortvarig affære.

Jens Kanden
24. sep. 1997 - 19:18

Tirsdag kunngjorde Tulip Computers Norge AS at selskapene allerede den 7. august hadde blitt enig om å kutte samarbeidet, som formelt ble avviklet tirsdag.

I februar ble samarbeidet kunngjort av Tulip og PC Lan bekreftet at de ville sistribuere Tulip som sitt tredje PC-merke. Hovedmerkene i PC Lan er Compaq og Digital.

Tom Erik Wang, daglig leder i Tulip i Norge, forteller at de var manglende resultater som lå til grunn for at samarbeidet ble avviklet.

- Vi fikk rett og slett ikke den effekten vi trodde vi skulle få, sier Wang, med henvisning til at salget i 1997 er langt unna de 4000 maskinene han hadde håpet på gjenneom PC Lan.

Tulip Computer Internasjonalt har som tradisjon å distribuere selv direkte til forhandler, og det blir nå også ordningen i Norge.

Roald Sannæs, daglig leder i PC Lan, bekrefter Wangs forklaring på avviklingen.

- Tulip falt litt igjennom hos oss, vi har et såpass stort fokus på Compaq og Digital, forklarer Sannæs, som forteller at PC Lan går vekk fra strategien om å ha et tredje PC-merke.

- Vi har mer enn nok med de merkevarene vi har og tar konsekvensen av det.

Forøvrig melder Tulip i en fersk pressemelding at selskapets computere er testet til å være garantert "100 prosent år-2000-kompatible" selv om systemene står på når vi går inn i et nytt årtusen. Det kan være viktig særlig i serversammenheng hvor man ofte ikke har anledning til å skru av maskinen i 1999 og skru den på igjen i år 2000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.