Tung støtte til Opera i IE-klage

Mens Microsoft får forlenget svarfrist.

Tung støtte til Opera i IE-klage

Mens Microsoft får forlenget svarfrist.

Bransjeorganisasjonen European Committee for Interoperable Systems (ECIS) kunngjorde denne uken at den støtter blant annet Opera, Google og Mozilla i klagesaken mot Microsofts bunting av Internet Explorer i Windows, som behandles av EU-kommisjonen. Fra før ha saken også fått støtte fra Free Software Foundation Europe.

ECIS har medlemmer som Adobe, Corel, IBM, Nokia, Opera, Oracle, RealNetworks, Red Hat, og Sun Microsystems.

EU-kommisjonen skal ha anerkjent ECIS som en tredjeparts interessent i saken.

Sammen ønsker Microsofts motstandere i saken å få slutt på at Internet Explorer som eneste nettleser er integrert i Windows, noe aktørene mener er en konkurransehemmende praksis.

ECIS har laget et omfattende dokument som inneholder det som oppgis å være eksempler på tilfeller hvor Microsoft har misbrukt sin markedsmakt til å presse ut eller boikotte konkurrenter og andre IT-leverandører som har levert eller støttet konkurrerende produkter. Selskaper og produkter som har blitt berørt av dette, inkluderer DR-DOS, IBM, Intel, Word Perfect, Netscape og Java.

Et kapittel i dokumentet forsøker å påpeke hvordan Microsoft dominerende posisjon i markedene for operativsystemer, kontorapplikasjoner og nettleser har skade forbrukere.

- Dette er en viktig sak for å sikre at nettlesere kan konkurrere basert på merittene og at forbrukere virkelig kan velge den programvaren de bruker for å få tilgang til World Wide Web. Mindre, innovative nettleserutviklere har behov at konkurransevilkårene er de samme for alle. Det er derfor det er så bred støtte for kommisjonens foreløpige funn knyttet til misbruk, sier Thomas Vinje, talsmann for ECIS og partner i Clifford Chance, i en pressemelding.

Det har denne uken også blitt kjent at Microsoft nok en gang har fått utsatt fristen til å svare på EU-kommisjonens innledende innvendinger. Ifølge Reuters er fristen forlenget med en uke, til den 28. april.

EU-kommisjonen oversendte sin redegjørelse til Microsoft i januar.

    Les også:

Til toppen