Tungt fall for europeiske IT-aksjer

Forrige ukes fall i USA smittet over til Europa, men i USA peker aksjene oppover igjen.

Forrige ukes fall i USA smittet over til Europa, men i USA peker aksjene oppover igjen.

Europeiske investorer dumper nå sine IT-aksjer over en lav sko etter å ha fulgt utviklingen i USA i forrige uke. En lang rekke store europeiske IT-selskaper, blant dem Nokia og SAP opplevde fall på 6-7 prosent i går. Også IT-aksjene på Oslo Børs falt i går med 1,87 prosent.

Og fallet kan fortsette, særlig i Internett-bransjen. For en rekke av de store europeiske Internett-tjenestene er til og med verdsatt langt over selveste America Online når det gjelder verdi pr. bruker, skriver Wall Street Journal.

Dow Jones European Technology Index er nå tilbake på rundt 500 - det samme nivå som i januar. I mars, før knekken i markedet, var indeksen oppe i 850.

I USA derimot, peker utviklingen etter en sørgelig forrige uke nå svakt oppover igjen. Aksjene falt stygt til å begynne med i går, men tok seg opp utover dagen og hentet inn igjen fallet. Nasdaq og Cnets IT-indeks falt ubetydelig i går og Dow Jones Internet Index og Morgan Stanley IT-indeks steg med flere prosentpoeng. Blant annet Yahoo steg i går på forventninger om hyggelige kvartalstall i dag.

Til toppen