Tungt resultatvarsel fra Merkantildata

Merkantildata-aksjen har slitt tungt i en strøm av rykter. Nå kom resultatvarselet som analytikerne spådde - Tom Adolfsen venter seg 100 millioner i minus.

Merkantildata-aksjen har slitt tungt i en strøm av rykter. Nå kom resultatvarselet som analytikerne spådde - Tom Adolfsen venter seg 100 millioner i minus.

År 2000-problemet ser ut til å ramme hardere enn hva man først trodde og på en annen måte. De store IT-selskapene får nå smake at kundene stoppet opp både innkjøp og planlegging av nye prosjekter i fjor høst. Nå er det tørke før kundene kommer i gang på nytt.

Ryktene om et svært dårlig førstekvartal for et av Norges største IT-selskaper har lenge sirkulert og bidratt til at aksjen har falt jevnt og trutt. I slutten av mars sto kursen i 80 kroner - på fredag sto kursen i 61,50 kroner.

I dag morges kom resultatvarselet som mange hadde ventet på, kanskje særlig etter at Merkantildatas største konkurrent, svenske WM-data, i forrige uke sjokkerte Stockholmsbørsen med et helt uventet resultatvarsel.

Tom Adolfsen sier nå han tror at resultatet for første kvartal vil ende opp med et minus på omlag 100 millioner kroner. Adolfsen legger skylden på et generelt svakt marked. Salget av maskinvare er en viktig indikator og det har falt 15-20 prosent. Dermed blir etterspørselen etter tjenester og andre produkter tilsvarende svak.

Men, føyer Merkantildata til i sitt resultatvarsel, dette er et midlertidig problem og andre kvartal vil bli som vanlig.

Adolfsen vil derfor ikke kutte i selskapet - tvert i mot - nå kjøper han opp sin tidligere sterke konkurrent Getronics.

Til toppen