KARRIERE

Tungvekter inn i Huawei Norge

Berit Kjøll er tidligere divisjonsdirektør i Telenor.

2. mai 2011 - 09:06

Berit Kjøll, som fra 2004 til 2008 hun divisjonsdirektør i Telenor, med ansvar for mobil, bredbånd og telefoni til det norske personmarkedet, er utnevnt til direktør i Huawei Norge fra 1. mai.

Kinesiske Huawei har opplevd sterkt vekst gjennom mange år, og er i dag verdens nest største leverandør av telekomutstyr.

Kjøll går inn i Huaweis ledergruppe. Hennes hovedansvarsområder blir eksterne relasjoner og merkevarebygging i Norge, der Huawei varsler en offensiv satsing.

Administrerende direktør Wang Shengniu i Huawei sier de har lett etter en «erfaren norsk leder med bransjekunnskap, et bredt nettverk og markedsføringsekspertise», og at Kjøll dekker alle disse egenskapene.

Fra 2004 til 2008 var Berit Kjøll divisjonsdirektør i Telenor, med ansvar for mobil, bredbånd og telefoni til det norske personmarkedet.
Fra 2004 til 2008 var Berit Kjøll divisjonsdirektør i Telenor, med ansvar for mobil, bredbånd og telefoni til det norske personmarkedet.

Huawei oppgir å ha mer enn 180 ansatte i Norge. De leverer teleutstyr til både Telenor og Netcom. Globalt har konsernet over 110 000 medarbeidere, virksomhet i mer enn 100 land og kontrakter med 45 av verdens 50 største teleselskaper.

I tillegg til erfaring som divisjonsdirektør i Telenor, har Kjøll vært administrerende direktør i Flytoget, Steen og Strøm og Tusenfryd. Hun har hatt styreverv i SAS og DnB Nor, og er i dag styremedlem i blant annet Hurtigruten, Interoil Exploration & Production, og Den norske Turistforening.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.