FORBRUKERTEKNOLOGI

Turbo 3G til fem millioner europeere i år

Analyseselskapet Berg Insight tror at over fem millioner europeere vil få Turbo 3G i år.

2. juli 2007 - 12:51

Turbo 3G er populærbetegnelsen på teknologier som kan gi langt større hastigheter på mobil 3G, det vil si opplasting i opptil 7,2 Mb/s, og nedlasting i opptil 1,4 Mb/s. På sikt vil disse hastighetene kunne økes til 14,4 Mb/s nedlasting (HSDPA kategori 10) og 5,8 Mb/s opplasting (HSUPA).

Mange mobiloperatører har sagt at de vil støtte denne typen rask 3G. Særlig Sverige og Østerrike er kommet langt. I Norge har Telenor lovet Turbo 3G seinere i år, mens Netcom tilbyr en utgave i Oslo, foreløpig begrenset til 2,0 Mb/s nedlasting.

    Les også:

En ny rapport fra det svenske analyseselskapet Berg Insight er svært optimistisk med tanke på bruken av Turbo 3G- De tror at over fem millioner PC-er i Europa vil få en Turbo 3G-forbindelse i løpet av året, enten gjennom egne 3G-kort, eller gjennom kopling til moderne mobiltelefoner.

Bakgrunnen for dette, er signaler fra toneangivende operatører – Berg Insight nevner 3, A1 Mobilkom og Telenor – om at tjenestene også vil bli forholdsvis lavt priset, for eksempel 20 euro i måneden, altså heller litt i underkant av det et ADSL-abonnement koster i dag.

Fram til utgangen av 2011 tror Berg Insight at det europeiske bredbåndsmarkedet vil vokse gjennomsnittlig 22,9 prosent i året, og nå 3 milliarder euro og 30 millioner abonnenter.

En annen spådom er at det da vil være like selvfølgelig for bærbare beregnet på massemarkedet å ha Turbo 3G som det i dag er å utstyre dem med WLAN.

Berg Insight tror videre at bredbåndstilbydere vil tilby kombipakker med ett abonnement for både mobil og fast bredbåndsforbindelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.