Turbulens i kjølvannet av Birgersson-exit

Det er ventet mye turbulens etter Birgerssons avgang fra styreformannsvervet i Bredbåndsbolaget og som administrerende direktør i Framtidsfabriken.

Når et selskap bytter administrativ ledelse blir det som oftest litt turbulens. Det venter man seg også vil skje for svenske Framfab AB der 20-åringen Jonas Birgersson gikk av som konsernsjef tidligere i november. Den nye lederen Johan Wall har tidligere arbeidet som visepresident i selskapet med ansvar for selskapets internasjonale satsing.

Det er forventet at den nye ledelsen vil rydde litt i skapene og kvitte seg med økonomisk tung ballast som den gamle ledelsen har pådratt seg. For Framfab er det spesielt ventet at det kan komme større ekstraordinære avskrivninger rundt de immatrielle eiendelene som har kommet etter mange oppkjøp og fusjoner som selskapet har vært gjort gjennom hele det siste året.

Også for Bredbandsbolaget venter man nå at det kan bli store endringer. Den nye sjefen, Jan Stenberg, er imidlertid tidligere styremedlem i selskapet, og har følgelig også vært med på å vedta selskapets budsjetter. Han er mest kjent for å være administrerende direktør i SAS.

Dermed er det ikke avskrivinger som bekymrer markedet mest for Bredbåndsbolagets del. Derimot har man tro på at den nye toppledelsen igjen vil søke å få notert selskapet på børs. Svenske analytikere ser for seg en mulig introduksjon på Stockholmsbørsen allerede til våren - om markedssituasjonen er god nok. Sist gang selskapet prøvde seg mot børsen gikk alt veldig fort, og ting gikk galt da det ble tørke blant investorer på bakgrunn av det manglende kundegrunnlaget til selskapet.

Med nye fjes i førerstolen kan igjen investorenes lommebøker åpnes.


Til toppen