Turbulens i Olivetti

Francesco Caio, administrerende direktør i Olivetti, fortalte igår det italienske senatet at Olivetti søker partner for PC divisjonen. Corrado Mazzola, Area Manager i Norden, bekrefter Caios uttalelser og hevder bestemt at Olivetti satser videre på PC produksjon.

Francesco Caio, administrerende direktør i Olivetti, fortalte igår det italienske senatet at Olivetti søker partner for PC divisjonen. Corrado Mazzola, Area Manager i Norden, bekrefter Caios uttalelser og hevder bestemt at Olivetti satser videre på PC produksjon.

Det har vært mye turbulens rundt Olivetti de siste to ukene. For en drøy uke siden ble grunneleggeren av det moderne Olivetti, Carlo De Benedetti, presset ut av etter at Olivetti rapporterte om store tap. PC divisjonens tap ble på hele NOK 840 millioner i 1995 og NOK 42 millioner i 1. halvår 1996.

Francesco Caio, nå administrerende direktør og arkitekten bak kommandoskiftet i Olivetti, rapporterte igår til det italienske senatet. Han fortalte at han ønsker å forenkle konsernstrukturen og strømlinjeforme ledelsen. Videre ønsker han å integrere system og servicedelen av konsernet med telekommunikasjonsbiten. Til slutt viser han til planer om å finne en partner for å støtte opp om den utsatte PC divisjonen.

Som om Olivettis finansielle problemene ikke er nok, planlegger industrikommisjonen i det italienske parlamentets underhus en offentlig undersøkelse av Olivetti. Høringene begynner neste uke. Samtidig har også børskommisjonen satt igang en undersøkelse for å få svar på syv spørsmål vedrørende halvårsregnskapet til Olivetti.

- Vi søker primært en finansiell investor som kan være med på å styrke PC divisjonen, men vi er også åpen for samarbeid med en strategisk investor som ser synnergier ved å jobbe med oss, sier Corrado Mazzola, area manager i Norden. Vi satser definitivt hardt på å styrke Olivetti som merkenavn på PC i fremtiden. Vi solgte 700 000 Olivetti PCer på verdensbasis i 1995 og vil selge 800 000 i 1996. I Norge solgte vi 17 000 i 95 og ender på 20 000 i 96, sier Mazzola.

- Hva skjer med distribusjonen av Olivetti PC gjennom Santech nå som de er fusjonert med Micro Software?

- Vi har et meget godt forhold til Santech og håper selvfølgelig at vi får bli med videre i det nyfusjonerte selskapet når de skal sanere PC porteføljen sin. Vi regner med å selge 7000 - 10 000 PCer gjennom Santech i 1996 og er avventende til den nye situasjonen. Husk at vi også distribuerer gjennom Ingram Micro og selger direkte til kjeder som Elkjøp og NKL, sier Mazzola.

- Hva skjer på telekommunikasjonssiden fra Olivetti i Norge fremover?

- Vi kjøpte opp UMI for to år siden og gjennom dem tilbyr vi nettverksutstyr og blant annet Internettaksess i Norge. Dessuten vil vi nok komme med våre Omnitel mobiloperatørtjenester til Norden en gang i fremtiden.

Til toppen