Tusen flere radiostasjoner på web siste året

I løpet av året vil det være over 3.000 radiostasjoner på nettet med egne sendinger.

I løpet av året vil det være over 3.000 radiostasjoner på nettet med egne sendinger.

Media Central melder at det per i dag er 2.615 radiostasjoner og -nettverk som kringkaster over world wide web. For ett år siden var antallet 1.652.

Av dagens antall sender 1.296 fra Nord-Amerika (USA og Canada) og 1.071 er internasjonale stasjoner, 52 er radionettverk, mens 196 befinner seg utelukkende på web med lydsendinger.

- Én av fire radiostasjoner driver en nett-tjeneste som kjører direkte sendinger over web, sier sjefen i BRS Media, George T. Bundy. BRS er et San Fransisco-basert selskap som driver både en samleplass for web-radio samtidig som de får inntekter fra e-handel.

To av aktørene som kommer til å være pådrivere i prosessen er Cox Enterprises Inc. og MP3.com. Cox er en medievirksomhet med flere datterselskap, blant annet Cox Interactive Media og Cox Radio Inc. De har inngått en joint venture med MP3.com og Michael Robertson, sjefen for den mest profilerte MP3-tjenesten på nettet.

MP3 er formatet som den etablerte musikkbransjen skyr som pesten på grunn av mulighetene det gir for nedlasting av musikk som bransjen ikke har kontroll over.

Sammen har de to aktørene dannet joint venturet mp3radio.com. Ifølge Internet.com satser Mp3.com på å lage et nettverk av radiostasjoner på sitt nettsted og har allerede tegnet kontrakt med radiostasjoner i Cox-nettverket, 60 stykker i 12 markeder.

Innen tre måneder skal mp3radio.com være oppe med konserter, salg av CDer og konsertbilletter, nyheter, oversikt over begivenheter - i tillegg til muligheter for MP3-nedlastinger av musikk som sendes på radiokanalene.

Radioformatene vil være som i eteren (country, alternativ, rock, urban og lignende), men samtidig vil det bli gjort forsøk på å fokusere innholdet på definerte publikum i definerte geografiske områder. Dermed forsøker man å utnytte målgruppestyringen som weben gir muligheter for.

Til toppen