Tusen skal overtales til å forlate Ericsson

Ericsson lokker med mye bistand for å overtale tusen ansatte til å slutte i selskapet.

Ericsson lokker med mye bistand for å overtale tusen ansatte til å slutte i selskapet.

Med 18 månedslønner, startbidrag og karrierehjelp vil Ericsson overtale 1 000 ansatte mellom 35 og 50 år til å slutte i selskapet.

17 000 av 21 000 ansatte i Sverige i denne aldersgruppen vil få tilbud om å slutte hos telekommunikasjonsgiganten. I tillegg til 18 månedslønner, vil den som vil slutte også kunne få med seg 50 000 kroner i starthjelp og hjelp til å finne en ny karriere. Forutsetningen for det er at man har fylt 35 år og jobbet i Ericsson i seks år.

– Dette er en strategisk beslutning. I løpet av tre år regner vi med å kunne fylle hullene med omkring 300 nyansettelser i året, sier personalsjef Marita Hellberg til TT.

Fagforbundet SIF godtar kuren som skal få ned gjennomsnittsalderen i selskapet, som er 41 år i Sverige og 38 år på verdensbasis, men ser den samtidig som en del av en ny trend.

– Vi ser en trend der arbeidsgivere retter tilbud direkte mot den enkelte medarbeider. Det skjer av og til for å redusere antallet ansatte, men også for å kunne ansette yngre folk, sier Mari-Ann Krantz, som er leder i SIF.

Ansatte i det private næringslivet er organisert i SIF, som har omkring 360 000 medlemmer.

Til toppen