VNC

Tusenvis av VNC-servere ligger helt ubeskyttet på internett

Frarådes å bli brukt på internett, og i alle fall uten passordbeskyttelse. Også norske eksempler er enkle å finne.

Dette systemet var fortsatt tilgjengelig via VNC over internett uten passordbeskyttelse mandag denne uken. Det tilhører trolig et norsk selskap, men ikke det med logoen som vi har pikselert. Daglig leder i selskapet som eier logoen, sier til Digi.no at systemet kan tilhøre en kunde av selskapet og lovet mandag kveld å sjekke det opp.
Dette systemet var fortsatt tilgjengelig via VNC over internett uten passordbeskyttelse mandag denne uken. Det tilhører trolig et norsk selskap, men ikke det med logoen som vi har pikselert. Daglig leder i selskapet som eier logoen, sier til Digi.no at systemet kan tilhøre en kunde av selskapet og lovet mandag kveld å sjekke det opp. Skjermbilde: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. aug. 2022 - 05:00 | Endret 16. aug. 2022 - 08:27

Rett som det er, kommer det rapporter som opplyser at mange ennå ikke har lært og legger usikre servertjenester åpent ut på internett. Blant disse tjenestene er VNC (Virtual Network Computing), en tjeneste for fjernstyring av IT-systemer med grafisk brukergrensesnitt. Tjenesten som er basert på nettverksprotokollen (RFB – Remote Frame Buffer). 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.