Tusenvis vil bli glemt av Google

Men langt fra alle vil få medhold.

Tusenvis vil bli glemt av Google
Google-medgründer Sergey Brin har uttalt seg svært kritisk til EU-dommen som krever at selskapet innfører en fast ordning for å behandle søknader fra personer som ønsker at søkeresultater om den selv blir slettet. Men selskapet har valgt å føye seg etter dommen. Bilde: Christoph Dernbach/dpa/Corbis/All Over Press

Berlin (NTB-AFP): Den første dagen Googles nye «glemmetjeneste» var i funksjon, ba 12.000 mennesker om å få søkeresultater om seg selv fjernet.

Det opplyser en talsmann for selskapet.

Forespørslene ble sendt inn fredag, etter at Google la ut et skjema på sine sider der europeere kan be om å få søkeresultater knyttet til seg selv fjernet.

Tidligere i mai slo EU-domstolen fast at internettbrukere har en «rett til å bli glemt», noe som innebærer at de kan kreve koblinger fjernet fra søketreff i Google og andre søkemotorer. I de aller fleste tilfellene skal det dreie seg om informasjon som er usant, foreldet eller irrelevant.

Google har uttalt at hver forespørsel vil behandles individuelt for å sjekke om kriteriene i dommen er møtt.

Nettkjempen har ikke villet si noe om hvor lenge det vil ta før søkeresultater fjernes, og sier faktorer som hvor opplagte forespørslene er, vil innvirke på hvor lang tid behandlingen tar. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: