TV 2 får vise tre minutter Tippeliga på nettet

TV 2 vant kun en halv seier da Borgarting Lagmannsrett slo fast at kanalen kan vise norsk toppfotball i tre minutters sammendrag på Internett.

Ifølge NTB avviste Lagmannsretten begge kjæremålene til de to partene, TV 2 (NFF) og Norges Fotballforbund.

Det innebærer at avgjørelsen fra Oslo Byrett i sommer om visning av tre minutters sammendrag, det samme som blir vist på TV.

Mens NFF krevde at visning på Internett krever en separat avtale om rettigheter, og påkjærte avgjørelsen om at TV 2 i det hele tatt skule få vise fotball på Internett, mente TV 2 selv at det var for lite med tre minutter totalsammendrag av alle kampene.

Bakgrunnen for konflikten var en avtale fra 1998 som inneholdt uklar avtaletekst. Oslo Byrett slo i juni fast at et forbud mot visning på nettet krevde klarere ord i avtalen. Men samtidig tolket TV-kanalen den uklare avtaleteksten dithen at man kunne vise tre minutter fra hver kamp. Dette ble avvist av Bergens Namsrett allerede i april 1999.

Etter avslaget i Bergen, gikk TV 2 til Byretten i Oslo for å ha muligheter til å vise repetisjoner og sakte film, men det ble avslått av Byretten i sommer. Begge parter påkjærte kjennelsen, men fikk altså avslag i Borgarting Lagmannsrett nå i desember.

Til toppen