JUSS OG SAMFUNN

TV 2 fikk Sydney-OL inn på PC-skjermen

Mellom 10.000 og 15.000 norske hjem som har tilgang på bredbånd, kunne se den første OL-sendingen som startet klokken 11.00 mandag.

Ole-Andreas Krohn
19. sep. 2000 - 01:28

Den spede starten på bredbåndsfjernsyn kan bli viktig for Schibsted og A-Pressen.

TV2s datterselskap TV2 Interaktiv startet mandag opp sin egen fjernsynskanal på Internett. Fra studio i Oslo vil staben lage bredbåndssendinger: Første program på sendeskjemaet var OL-sendingen Sydney Spesial.

Mellom 10.000 og 15.000 norske hjem som har tilgang på bredbånd, kunne se den første OL-sendingen som startet klokken 11.00 mandag.

"Sydney Spesial" har to direktesendinger hver dag - klokken 11.00 og 13.30 - i tillegg til at høydepunktene blir tilgjengelig i arkivet.

OL-sendingene kan kun sees av de som har tilgang på bredbånd, fordi EBU har forbudt åpne nettoverføringer av mesterskapet.

- Når nyhetssendingene kommer i gang blir disse tilgjengelig for alle på TV2.no, sier Gunnar Stavrum, sjefredaktør for TV2 Interaktiv.

Bredbånd er et samlebegrep på ulike måter å overføre store mengder elektronisk informasjon. Overføringene kan foregå via telefon- eller radionettet, satellitt eller fiberoptiske kabler.

Nettet er et tele- eller kringkastingsnett med betydelig høyere hastighet og funksjonalitet enn dagens nett, og blir derfor ofte kalt høyhastighetsnett. Det hersker noe ueninghet om hvor stor hastigheten på nettet skal være for at det skal kunne kalles bredbånd, men de fleste hevder at overføringshastigheten må være på minst 2 megabit per sekund (Mbps). Dette er over 30 ganger raskere enn en vanlig ISDN-linje.

Schibsted og A-Pressen eier hver cirka 33 prosent av aksjene i TV2. I tillegg eier det danske mediekonsernet Egmont omlag 33 prosent. Schibsted har tidligere uttalt at det kan være aktuelt med en børsnotering av TV 2-konsernet i 3. kvartal 2001 og under forutsetning av en positiv avgjørelse fra konsesjonsmyndighetene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.