JUSS OG SAMFUNN

TV 2 først ut med smart nettagent

TV 2 har som første nettsiden inngått en avtale med norske Cyberwatcher, som lager en ny type overvåkningsagent.

30. juni 2000 - 11:42

TV 2s Internettportal, start.TV2.no, har inngått en avtale med Cyberwatcher om bruk av deres nettagent. Fra og med neste uke vil du kunne laste ned den nye norske overvåkningsagenten fra TV 2s sider, forteller Gunnar Stavrum, redaktør for TV 2s Internett-sider. Er du utålmodig, kan du laste ned en prøveversjon av agenten fra Cyberwatchers hjemmesider nå: Last ned gratis overvåkningsagent

Det finnes en rekke typer agenter som overvåker hele Internett-sider og varsler deg om en endringer, men Cyberwatcher går et skritt til. Systemet er et tillegg til Microsoft Internet Explorer. Ferdig installert gir Cyberwatcher deg mulighet til å velge hvilket element du vil overvåke på en side, enten det er en tekstblokk, tabell eller grafikk. Du blir bare varslet om endringer i det elementet du har valgt.

Dermed kan du få beskjed om endringer i en tittel , et avsnitt nede på en side, en aksjegraf, liste av leverandører eller lister over nye spill du kan laste ned. Når sider du har bedt om å få overvåket endrer seg, vil agenten varsle deg og sende deg til en TV 2-side med lenker til sidene som har endret seg.

Les mer om Cyberwatcher:
PCTVnet-avhopper i europeisk Internett-finale
Cyberwatcher planlegger lansering
Skal skreddersy Internett bedre for deg


- Hva vi tjener på TV 2-avtalen kommer an på antallet brukere og deres aktivitet. I tillegg har vi inngått flere avtaler med andre store norske portaler som vil bli offentliggjort etterhvert, forteller Cyberwatcher-sjef Morten Rynning til digi.no.

Rynning forteller at selskapet også er i gang med forhandlinger med utenlandske portaler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.