BEDRIFTSTEKNOLOGI

TV 2-hacker

I en stillingsannonse i Bergens Tidende søker TV2 etter en "minihacker med gode kunnskaper om databasesøk". Har TV-kanalen begynt å benytte mer utradisjonelle metoder i sin journalistikk?

Eirik Flaa
12. des. 1996 - 13:30

I stillingsannonsen til TV 2 søkes det primært etter en researcher som skal samle bakgrunnsinformasjon for journalistene. Det går imidlertid fram at det ikke er en ulempe om personen er en minihacker med gode kunnskaper om databasebesøk. Hva som menes med dette går imidlertid ikke klart frem av annonsen?

- Jeg innser at formuleringen er uheldig, medgir Ingebrikt Lunde som er IT-Ansvarlig i TV 2 til digi:data. Han understreker at det ikke er personer med småkriminell bakgrunn.

- Vi ønsker fortrinnsvis en person med kjennskap til Internett og databasesøk, sier Lunde.

Forklaringen til Lunde rimer imidlertid dårlig med det inntrykket han ga under en oppsatt henvendelse fra P3, der en av radiokanalens reportere utga seg for å være en datakriminell. Under intervjuet sier Lunde at det ikke betyr så mye om søkeren fikk sparken hos Microsoft på grunn av ulovlig kopiering av programvare. Det bør imidlertid nevnes til Lundes forsvar at han understreket at hackeren ikke skulle brukes til noe kriminelt. Likevel er det besynderlig at TV 2 ønsker å bygge opp staben sin med småkriminelle datasyndere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.