TV 2 håper nettbrukerne ser TV-nyheter på bussen

TV 2 og Hewlett-Packard lanserte i dag et samarbeid med lomme-PC-er. Alt du trenger er en lomme-PC til 6.000 kroner, en dokkestasjon, TV2.no og en klokke som viser at den er blitt tre på ettermiddagen.

I en høyprofilert pressekonferanse i formiddag lanserte TV 2 Interaktiv og Hewlett-Packard Norge et samarbeid om innhold for mobile terminaler. TV 2-sjef Kåre Valebrokk, TV 2 Interaktiv-sjef Gunnar Stavrum og administrerende direktør Jan Dagfinn Midthun i norske HP toppet listen i den mannsterke bataljonen.

"Med denne nye tjenesten fra HP og TV 2 åpnes muligheten for levende bilder med redaksjonelt innhold på terminale terminaler", skriver de to aktørene i pressemeldingen.

Aktørene mener at prosjektet er unikt i sitt slag i sin videreutvikling av Internett-basert nyhetsformidling med ny teknologi. Både forteller- og presentasjonsteknikken innen journalistikken skal ha gjennomgått en fornyelse, skal man tro TV 2.

Tjenesten er koplet opp til TV 2s egne hjemmesider, der du må registrere deg for å få innholdet. I april skal TV 2 starte med brukerbetaling for det håndholdte innholdet i forbindelse med seriestarten i norsk fotball. De anslår nedslagsfeltet til å være 60.000 norske brukere av håndholdte PC-er, men har likevel lagt en begrensning på seg selv gjennom avtalen med HP.

De første seks månedene i samarbeidet har nemlig dataselskapet eksklusiv rett til sport og underholdningsinnholdet på sine Jornada lomme-PC-er. Og det er først og fremt de levende bildene som TV, som TV-kanal, er interessert i å profilere seg på.

Det første problemet er bare at man må vente til klokken 15:00 for å få de første og ferskeste TV-bildene innen sport, underholdning og nyheter som de har produsert i forkant av de ordinære TV-sendingene. Uavhengig av tidspunkt kan man hele døgnet laste ned tekstbasert nyheter fra TV 2s websider, men partene fokuserer mest på å få lomme-PC-brukerne til å ta med seg innholdet når de går på bussen eller trikken.

Dermed har TV 2 kuttet ned antall brukere til de som tar kollektiv transport, eventuelt får tid til å se på sine håndholdte maskiner når de er kommet hjem fra jobb. Men i forkant kreves det at man plugger PDA-en inn i en dokkestasjon (docking station) og laster ned innslagene du ønsker. Det skal ta rundt fem minutter.

Under pressekonferansen svarte HP Norge på spørsmål om dette ikke ble litt for komplisert at de kunne se poenget og at man gjerne skulle kunne laste ned innholdet direkte til den håndholdte terminalen, men at de likevel hadde tro på enkelheten i løsningen.

- Dette er kun første steget, sa Gunnar Stavrum i TV 2 Interaktiv.

- Dette er tjenester vi vil utvikle over tid og selvfølgelig på sikt håper vi å kunne tilby nyheter mer fleksibelt, sa han.

TV 2 har i dette samarbeidet dratt fordel av at HP har stått for investeringskostnadene, mens de selv kan melke salget av innhold. TV-kanalen trenger bare å dele inntektene med betalingsleverandøren eSolutions og er selvsagt svært spente på om det er noe betalingsvillighet for denne type innhold.

Stavrum hadde ved innledningen i pressekonferansen minnet oss på at det var på dagen 70 år siden Bill Hewlett og Dave Packard møtte hverandre på Stanford-universitetet og over 35 år siden de laget sin første datamaskin. Den nye håndholdte Jornadaen skal ha 2.000 ganger mer minne enn HP 2116A som den første HP-boksen het da den ble lansert i 1966.

"Ta TV 2 med på trikken, toget, bussen eller kafeén" er TV 2s motto og mener at dette vil være et godt alternativ til tekstbaserte, og etter hvert bildebasert meldinger på mobilen.

- Vi håper å nå SMS-brukerne, sa prosjektleder Ronald Toppe i TV 2 under presentasjonen.

Men da må altså SMS-brukeren ha fått seg en Jornada for å få fullt utbytte av for eksempel vårsesongen i norsk toppseriefotball.

Til toppen