TV 2 Interaktiv skal bli best på video over nettet

Til høsten ventes det at TV 2s nettplaner blir sementert fast og at tjenestene og de store nyhetene vil bli presentert. Vi tok en liten prat med Kjetil Nilsen, nettguru i TV 2.

Til høsten ventes det at TV 2s nettplaner blir sementert fast og at tjenestene og de store nyhetene vil bli presentert. Vi tok en liten prat med Kjetil Nilsen, nettguru i TV 2.

TV 2 Interaktiv skal satse hardere på video og innholdsproduksjon i tiden som kommer. Dette forteller Kjetil Nilsen, administrerende direktør ved TV 2s internettdivisjon. Nå legges planene for selskapets videre ekspansjon, og målet er å bli en av landets mektigste medieselskaper- på TV så vel som på nettet.
- Vi har tidligere sagt at vi skal satse hardere på eget innhold. Blant annet har vi ansatt Gunnar Stavrum som sjefsredaktør for TV 2 Interaktiv. Vi ser for oss at det er på video og videoproduksjon vi kan gjøre mye, sier Kjetil Nilsen til digi.no.
Les om Stavrums nye jobb:
Gunnar Stavrum skal lede TV 2 Interaktiv

Hvordan dette skal se ut er ikke helt klargjort, men man kan tenke seg en løsning som blant andre det amerikanske medieselskapet CNN har lagt seg på. Å presentere mye video-sendeflate på nettet til å utfylle blant annet nyhetene på sidene. Digitale nyhetssendinger sendt både over nettet og til TV-apparater er også en løsning. Mulighetene er som kjent mange.


- Vi kommer til å lansere flere nisje-portaler. Tidligere har vi blant annet reiseportalen GoToGate og God Helse. Dette er prosjekter som vi gjør sammen med andre. Men vi skal også ruste opp tilbudene vi allerede har, sier Nilsen som ikke vil røpe konkrete innholdsprosjekter.

Les mer og helse- og reiselivet til TV2:
Historisk Schibsted-samarbeid på reiselivTV 2 kaster seg inn i helsekrigen
Men Nilsen røper at satsingen på e-handel og rubrikk skal intensiveres. - Vi satte i gang en e-handelstjeneste ved julehandelen, og denne kommer til å fortsette. Men når det gjelder rubrikkannonser så skal vi løfte den tjenesten. Det skal bli mye bedre funksjonalitet, sier Nilsen.


TV 2 har tidligere varslet at satsing på mobil og tjenester bundet opp til dette vil intensiveres. Dette bekrefter Nilsen. Per i dag tjener TV2 gode penger på SMS-tjenester og vil også i fremtiden levere slike tjenester til brukerne. Men om selskapet skal nærme seg kundene enda litt mer, er ikke Nilsen så sikker på.

- Vi kommer til å være en distributør. Men om vi kommer til å ha en annen rolle ut mot kunden enn det, kan jeg ikke si, det vet jeg ikke. Men det er ikke utenkelig at dette kan bli tilfelle, sier Nilsen.

På spørsmål om det kan være aktuelt for TV 2 å samarbeide med andre om å søke en UMTS-lisens. - Alle snakker med alle om dette, men vi har ingen konkrete planer på dette området. Men som sagt, det er ikke umulig å tro at dette kan være et alternativ, mener Nilsen.

TV 2 Interaktiv er eid av TV 2 (88 prosent) sammen med Aftenposten (12 prosent). Aftenpostens eierandel er så å si sovende. Selskapet skal etter hvert hente inn mer penger fra eksisterende eiere for å satse enda friskere fremover.

Til toppen