TV 2-journalister reagerer på Telenor-avtale

TV 2s journalister reagerer kraftig på at kanalen vil leie ut fotballkommentatorer til Telenor og truer med boikott, skriver VG.

Telenor skal sende 47 eliteseriekamper på betal-TV fra 21. juli og ut sesongen. Nå kan fotballkanalen få en vanskelig start.

TV 2 leide ut kommentatorer under årets fotball-VM som ble sendt på Telenor-eide Canal Digital, og avtalen med Telenor innebærer at TV-kanalen skal stille med kommentatorer til alle kampene i høst. Det har vakt sterke reaksjoner internt i TV 2.

- Vi mener dette er en feil ting å gjøre. Det er å gå langt over streken at ledelsen i en seriøs kanal som TV 2 går med på slike avtaler, sier klubbleder Jarle Mindor Marøy i TV-kanalen.

For 14 dager siden vedtok et samlet klubbstyre å gå imot avtalen, som de mener er inngått på bekostning av TV-kanalens integritet og status som merkevare.

- Vi kan ikke blande økonomi med en så viktig prinsipiell sak, fortsetter Mindor Marøy, som har bedt om en avklaring fra sjefredaktør Kåre Valebrokk onsdag.

- Vi forsøker å fylle listene med frivillige, på det meste er det snakk om tre personer samtidig. Det er opp til journalistene om de vil stille opp, kommenterer sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2.

Klubbledelsen har oppfordret alle fotballkommentatorene å boikotte Telenor-kampene.

- Dette skaper ingen problemer for oss, vi får bare bruke folk utenfra. Kampene blir vel ikke annerledes om andre kommenterer, sier Kåre Valebrokk.

Til toppen