TV 2-journalister reagerer på Telenor-avtale

TV 2s journalister reagerer kraftig på at kanalen vil leie ut fotballkommentatorer til Telenor og truer med boikott, skriver VG.

TV 2s journalister reagerer kraftig på at kanalen vil leie ut fotballkommentatorer til Telenor og truer med boikott, skriver VG.

Telenor skal sende 47 eliteseriekamper på betal-TV fra 21. juli og ut sesongen. Nå kan fotballkanalen få en vanskelig start.

TV 2 leide ut kommentatorer under årets fotball-VM som ble sendt på Telenor-eide Canal Digital, og avtalen med Telenor innebærer at TV-kanalen skal stille med kommentatorer til alle kampene i høst. Det har vakt sterke reaksjoner internt i TV 2.

- Vi mener dette er en feil ting å gjøre. Det er å gå langt over streken at ledelsen i en seriøs kanal som TV 2 går med på slike avtaler, sier klubbleder Jarle Mindor Marøy i TV-kanalen.

For 14 dager siden vedtok et samlet klubbstyre å gå imot avtalen, som de mener er inngått på bekostning av TV-kanalens integritet og status som merkevare.

- Vi kan ikke blande økonomi med en så viktig prinsipiell sak, fortsetter Mindor Marøy, som har bedt om en avklaring fra sjefredaktør Kåre Valebrokk onsdag.

- Vi forsøker å fylle listene med frivillige, på det meste er det snakk om tre personer samtidig. Det er opp til journalistene om de vil stille opp, kommenterer sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2.

Klubbledelsen har oppfordret alle fotballkommentatorene å boikotte Telenor-kampene.

- Dette skaper ingen problemer for oss, vi får bare bruke folk utenfra. Kampene blir vel ikke annerledes om andre kommenterer, sier Kåre Valebrokk.

Til toppen