FORBRUKERTEKNOLOGI

TV 2 lover bedre web-tv med Silverlight 3

Fotball-tjenesten kan allerede testes.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mars 2009 - 10:54

Microsoft kom i midten av mars med en første betaversjon av Silverlight 3, neste utgave av selskapets egen teknologi for rike webapplikasjoner.

Blant de norske aktørene som bruker Silverlight, er TV 2 Sumo, web-tv-portalen til TV 2. Til digi.no forteller Glenn Skare Pedersen, utviklingssjef i TV2, at selskapet allerede har gjort seg erfaringer med Silverlight 3, blant annet med testing av alfaversjonen av teknologien.

- Den viktigste fordelen med Silverlight 3 er maskinvareakselerasjonen av avspillingen, sier Pedersen og mener at spesielt brukere av eldre maskiner vil dra nytte av dette.

- Disse opplever dårligere ytelse med Silverlight 2 enn med Windows Media.

TV2 Sumo har ifølge Pedersen stort sett brukt Windows Media i ti år.

- Overgangen til Silverlight var derfor kort, sier Pedersen. Selskapet vurderte så sent som i fjor høst også andre løsninger, inkludert Flash. Han trekker fram Smooth Streaming-funksjonaliten i Silverlight som ett av de store fortrinnene til Microsofts teknologi.

Smooth Streaming justerer videokvaliteten til filene som leveres til Silverlight, avhengig av den tilgjengelige nettverkskapasiteten og CPU-ressursene på klienten.

- Den viktigste begrunnelsen for å velge Silverlight var at kildematerialet vårt er i Windows Media. Men vi har stor tro på Silverlight framover. Programmeringsmodellen med .NET-rammeverket åpner for veldig kraftige applikasjoner, sier Pedersen.

Han forteller at muligheten for å kunne kjøre Silverlight-applikasjoner på utsiden av nettleseren, også er noe TV2 ser på.

TV2 Sumo har denne uken kommet med en offentlig tilgjengelig betaversjon av fotballavspilleren til TV2 Sumo. Den tar i første rekke i bruk maskinvarebasert akselerasjon av videoavspillingen.

- Vi vil bruke denne til å legge på mye ny Silverlight 3-funksjonalitet i tiden som kommer, parallelt med støtte for Silverlight 2. På et tidspunkt vil vi gå over til kun å utvikle for Silverlight 3, forteller Pedersen.

    Les også:

Beta av TV2 Sumos fotballavspiller.
Beta av TV2 Sumos fotballavspiller.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.