TV 2 reiser seg på dotcom

Ingen TV-kameraer var rettet mot Kåre Valebrokk da han skulle presentere TV 2-tallene for første kvartal. Kåre Valebrokk kunne konstatere at TV-konsernet hadde en inntektsøkning på 40 millioner kroner, hvorav 50 prosent skriver seg fra "dotcom."

TV 2 kunne mandag legge frem sine kvartalsresultater uten TV-kamera og pågående journalister. I stedet var presentasjonen befolket av finansanalytikere og pengefolk: Hvorfor? Det går bare bedre og bedre for TV 2-konsernet, og resultatene "stinket" ikke så mye som sist.

På grunn av sterk vekst i reklamesalget har inntektene til TV 2 gått opp med 40 millioner kroner, første kvartal. Selskapet hadde inntekter på 371,9 millioner kroner, og økningen er derfor på 12,1 prosent. Ledelsen i TV2 opplyser at 50 prosent av denne økningen skyldes dotcom og nettaktiviteter. Disse står for vel 7- 8 prosent av omsetningen i konsernet.

Resultatet for hele TV 2 ble på 9,32 millioner kroner i første kvartal i år. Dette er en oppgang fra samme periode i fjor da TV 2-konsernet tapte 19,33 millioner kroner.

Kåre Valebrokk, administrerende direktør og ansvarlig redaktør, varslet en større satning og lovet NRK kompromissløs konkurranse om seerne.

- Vi har et mål om å bli den største TV-kanalen i Norge og den beste kommersielle kanalen i Norge, sa Valebrokk.

TV 2 sliter imidlertid med å være deleier i TVNorge. Kanalen har ikke bare vært et enormt tapssluk, den har også utviklet seg til å bli en real hodepine for TV 2-ledelsen.

- Det er som å gå til sengs med en hai, sier Valebrokk.

Grunnen er at TVNorge driver på et budsjett som ikke er godkjent av styret i selskapet. TV2 eier en minoritetsandel av TVNorge. Den andre eieren er Harry Sloan og det amerikanske medieselskapet Scandinavian Broadcasting System (SBS). SBS skal ikke være interessert i å høre hva TV 2s folk mener om driften i TVNorge.

- Vi har bedt om styremøter, men har ikke blitt hørt, forteller Valebrokk som legger til at dette nok kommer til å bli mat for advokater.

At kabel-TV-selskapet UPC kan gjøre noe med SBS og TVNorge har ikke Valebrokk tro på, han mener UPC ikke vet at TVNorge og SBS ikke sitter på noen rettigheter eller produksjonsmiljøer til å gjøre noe som helst, særlig ikke på nettet.

Til toppen