TV 2-selskap inn i Canal Digital

TV 2s datterselskap Norgeskanalen AS fusjonerer med Canal Digital Norge, og TV 2 kaprer 16 prosent av aksjene i Canal Digital Norge AS.

TV 2s datterselskap Norgeskanalen AS fusjonerer med Canal Digital Norge, og TV 2 kaprer 16 prosent av aksjene i Canal Digital Norge AS.

Canal Digital, selskapet som vil å få fart på digital-TV i Norge, er kommet til enighet om en fusjonsavtale med TV 2 etter at det i april ble inngått en samarbeidavtale mellom de to partene. Ifølge avtalen, som nå er styregodkjent, fusjoneres kortselskapet Norgeskanalen AS inn i Canal Digital Norge AS.

TV 2 overtar dermed 16 prosent av denne norske digitalTV-virksomheten.

Canal Digital Norge eies med 67 prosent av det nordiske holdingsselskapet Canal Digital AS (pluss TV 2 - 16 prosent og Telenor Plus - 17 prosent) Holdingselskapet har på sin side Telenor Plus og franske Canal Plus med 50 prosent splitt på eiersiden.

Ifølge viseadministrerende direktør Jon Nørstebøen i Canal Digital vil dette føre til større konkurranse på programkortsiden i satellittmarkedet og komme forbrukerne til gode ved at de nå kan velge mellom to store alternativer. Han påstår at fusjonen vil føre til at det nyfusjonerte selskapet vil være konkurransedyktige med Modern Times Groups ViaSat-selskap (tidligere eid av Kinnevik) i det norske parabol- og kabel-TV-markedet.

TV 2s datterselskap Norgeskanalen var opprinnelig tenkt på som lokal-TV-distributør, men politikerne satte en effektiv stopper for de planene. Det siste året har det fungert som et rent kortselskap med salg og distribusjon av satelittkort. Selskapet fusjonerer nå altså med en konkurrent.

Selskapet beholder de kommersielle rettighetene for distribusjon av Satellittkortet som inneholder NRK 1, NRK 2 og TV 2, mens Canal Digital fortsatt er i separate forhandlinger med NRK, trass fusjonen..

- Det er viktig med lokale samarbeidspartnere i Norden. Tilgangen på norsk innhold vil styrke vårt konsept og danne et godt grunnlag for utvikling av framtidige produkter og tjenester i den digitale TV-hverdag, sier Nørstebøen, som overfor digi.no ikke vil være mer konkret om hva slike produkter vil kunne være.

Advokat Per Schrader-Nielsen sier at TV 2 har vært ute etter en partner på distribusjonssiden som er ledende innenfor digital distribusjon.

- Med denne fusjonsavtalen får vi en komplett analog distribusjon av TV 2, samtidig som vi tar skrittet inn i den digitale teknologien. Samarbeidet vil gi oss en distribusjon som har vesentlig større sikkerhet mot piratvirksomhet, sier Schrader-Nielsen i en pressemelding, og sikter til piratkortene som florerer.

Canal Digital distribuerer i dag over 20 internasjonale kanaler pluss TVNorge og TV 2. Canal Digital Norge AS har fått eksklusive rettigheter til analog og digital distribusjon av TV 2.

Til toppen