TV 2-sjef Gunnar Stavrum: - Styret avgjør om jeg må gå

De NJ-organiserte i TV 2 Interaktiv krever at TV 2-sjef Gunnar Stavrum må gå. - Det er det styret som avgjør, ikke de ansatte, sier Stavrum til digi.no. Han vil kutte på bredden i nyhetsdekningen på TV2.no og satser på tekst-TV.

De NJ-organiserte i TV 2 Interaktiv krever at TV 2-sjef Gunnar Stavrum må gå. - Det er det styret som avgjør, ikke de ansatte, sier Stavrum til digi.no. Han vil kutte på bredden i nyhetsdekningen på TV2.no og satser på tekst-TV.

TV 2 Interaktivs sjef Gunnar Stavrum har ikke hatt det enkelt i 2001. I mars-april kom de første signalene på at selskapet var overdimensjonert i forhold til internettmarkedet.

Problemet var likevel ikke at det ble nedskjæringer på 17 millioner, men måten det ble gjort på. Det ble sendt e-post til de oppsagte, noe Stavrum i etterkant beklaget. Han følte likevel han hadde tillit tross internbråket.

På fredag ble det imidlertid på ny varslet kostnadskutt, denne gangen på 15 millioner kroner.

I en pressemelding skriver TV 2 at styret i Interaktiv-selskapet, der Kåre Valebrokk er styreleder, har pålagt selskapet å kutte personalkostnader knyttet til innholdsproduksjon.

- Det var et enstemmig styre som fattet det vedtaket. Det skjedde etter en skikkelig diskusjon, sier Stavrum som ansvarlig for driften naturligvis var til stede på styremøtet.

- Jeg synes det er helt riktig at vi gjør så store kutt i internettsatsingen, sier han til digi.no.

Det synes ikke de ansatte i selskapet.

Ifølge Journalisten.no krever de ansatte at han går av. I et brev til styreleder Kåre Valebrokk hevder de TV 2-ansatte, som er organisert i Norsk Journalistlag, at de høsten 2000 takkket ja til å bli med i et nytt datterselskap som skulle gjøre TV 2 størst og best på Internett. "Mange ansatte takket på bakgrunn av løftene og signalene om langsiktig satsing ja til å bli med over i det nye selskapet", skrivet de ansatte i brevet, som står gjengitt i Journalisten.

De ansatte mener at redaksjonen har levert det den er blitt bedt om, gjennom dobling av antall brukere, over 100.000 registrerte brukere på web-TV (Frihet.tv2.no) og innkassering av flere priser. "Imidlertid har det vist seg at ingen har klart å selge dette innholdet i markedet, slik at inntektene ikke har kommet etter. Markedet må selvsagt ta store deler av skylden for dette, men samtidig er det helt klart at ledelsen ikke har hatt kontroll over det som har skjedd", skriver Journalisten.no.

De ansatte etterlyste i vår, og etterlyser fortsatt, bedre kommunikasjon og informasjon om strategiske valg fra ledelsen.

På spørsmål fra digi.no om hva som er hans respons på kravet fra de ansatte om at han må gå, sier Stavrum:

- Det er det styret som avgjør, ikke de ansatte.

Han opplyser at selskapet slett ikke legger ned nettsatsingen og at de fortsatt kommer til å ha en nyhetssatsing på TV2.no. Kuttene i den redakjonelle delen, kan komme i bredden på innholdet de presenterer, det vil si at de kutter ned på antall områder de dekker:

- Vi skal se på nyhetssatsingen og ikke skrive så mye i bredden som vi gjør nå. Vi skal se på hvilke områder som ikke skaper så mye trafikk, sier han og tror at gammeldagse tekst-TV kan bli en redningsplanke:

- Tekst-TV satsingen blir jo ikke kuttet, så vi får se hvordan vi kan få utnyttet den oppdateringen bedre, sier Stavrum.

Til toppen