TV 2 snuser på Nettavisen

TV 2 opplyser at selskapet er i forhandlinger om et eventuelt kjøp av Nettavisen. - Synergiene med TV 2 Interaktiv er åpenbare, sier informasjondirektør Rune Indrøy.

Nettavisen er til salgs etter at de tyske eierne, Lycos Europe, har bestemt seg for å kvitte seg med sin nettavis-virksomhet.

Etter det digi.no forstår har det ikke vært så mange norske medieaktører som har sett seriøst på prospektet som er tilrettelagt av Orkla Enskilda Securities.

Norsk Aller er én av dem, TV 2 er en annen.

Les om Norsk Allers interesse:

- Vi fikk en henvendelse for et par måneder siden og har tittet endel på Nettavisen og bedriftens regnskap. Det har vært et par møter, men vi har ikke konkludert med noe ennå. Men en avgjørelse fra oss er nær forestående, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy til digi.no.

Han mener at det store fremførbare underskuddet selvsagt er interessant, men at selskapet også har brukt tid på å se på eventuelle synergier med den eksisterende digitale virksomhetene i datterselskapet TV 2 Interaktiv.

- Vi har sett på eventuelle gevinster ved en sammenslåing, sier han og bekrefter at de har brukt endel tid på prospektet.

Etter det digi.no forstår konkurrerer TV 2 per i dag kun med Norsk Aller om Nettavisen. Aller-gruppen skal fortsatt være i forhandlinger, og etter at flere vilkår er lagt frem, vurderes det nå flere forhold i en eventuell transaksjon. Blant annet er prisen et viktig tema, etter at det opprinnelig skal ha blitt lagt frem et utgangspunkt på priskrav på et sted mellom 70 og 100 millioner kroner.

Den prislappen skal nå ha sunket betraktelig, til et sted mellom 30 og 50 millioner kroner.

Ifølge kilder som sitter nær forhandlingene er det imidlertid stor sannsynlighet for at TV 2 sier nei til Nettavisen, noe som i tilfelle vil gjøre situasjonen enklere for Norsk Aller. Svaret fra TV 2 til tilretteleggerne i Orkla og Nettavisen kan bli sendt allerede like over helgen.Til toppen