TV 2 tilbyr OL på bredbånd

TV 2s OL-sendinger slippes i dag til PC-en din. Rettere sagt til alle kunder av chellos bredbåndsportal som har betalt en månedlig avgift. Og interaktiviteten står i høysetet.

TV 2 har holdt kortene svært tett ved brystet inntil de i dag slipper et tilbud om OL-sendinger til det norske folk. Det er NRK som har kapret sendingene på TV-skjermen, men nå håper TV 2 å kapre PC-brukere som har lyst til å se OL når de måtte ønske det.

Sammen med UPCs bredbåndsportal chello kommer nyheten om at det er mulig å se levende bilder og lyd på PC-skjermen. Det har vært et svært ømtålig tema til nå etter at den Internasjonale Olympiske Komité (IOC) har forbudt formidling av levende bilder og lyd over Internett.

Les mer om OL på nett:


Full forvirring om OL på Internett
IOC tester 'trygg' TV-overføring på nett
Slik er de offisielle nettsidene
Videorobot skal ta OL-pirater
Den ene som slapp unna...
Opprør mot IOC på nettet

Bård Brænde som er ansvarlig for oppbyggingen av innhold til chellos bredbåndsportaler understreker at dette gjelder et lukket nett, og han mener derfor at det ikke kommer i konflikt med IOCs restriksjoner mot formidling av lyd og bilde over det åpne Internettet.

Likevel er det kun TV-rettighetshaver NBC og et australsk selskap som sender på slike lukkede IP-nettverk fra OL i dag (se tidligere sak)

- Vi tilbyr denne tjenesten gratis til våre abonnenter. Vi serverer tre timer med indeksert innhold hver dag. Så vidt jeg vet er det første gang at TV-innhold indekseres i en database, noe som gir seerne muligheten til sortere og velge innhold som de selv vil, opplyser Brænde.

Det innebærer at bredbåndsbrukerne kan velge for eksempel "friidrett" fra menyen på PC-skjermen og få øvelsene som har vært til nå sortert under det. Det er denne muligheten til å se på kringkastingsinnhold når du vil som blir sett på som ekte interaktiv TV.

Ifølge Brænde er det fullt mulig å se sendingene i fullskjerms format på PC-en. Skal du utnytte tilleggsfunksjonalitet, går det an å få nyheter fra øvelsene, stemme på din favorittspiller og liknende, mens TV-bildet dekker en tredel av PC-skjermen din.

- Foreløpig tilbyr vi dette kun for PC, men vi jobber mot å bli totalt plattformuavhengige, sier han. Det innebærer at man i fremtiden skal få se bredbåndsinnhold både på TV-skjermen eller lommedatamaskinen hvis man skulle ønske det.

Ifølge Brænde har chello-eier UPC en global avtale med Reuters om å levere nyheter i lyd-, bilde-, og tekstformat, mens TV 2 altså får en flere timers feed gjennom avtaler med European Broadcasting Union (EBU) som de altså tilrettelegger for bredbåndsbrukerne i en spesialversjon hver dag.

chello benytter seg av RealVideo og hevder at de tilbyr hastigheter som ligger fem til ti ganger ISDN-hastighet gjennom to tilbud: 300 og 640 kilobyte på nedstrømshastigheten, det vil si ut til kundene.

chello tar seg ikke ekstra betalt for OL-sendingene, men tar en månedlig avgift på 295 og 395 kroner, alt ettersom hvilken tjeneste du ønsker.

Per i dag skal chello være fri for reklame (med unntak av en avtale med yaTack), men Brænde sier at også de i fremtiden kommer til å bli en reklamebærer.

- Brukerne våre er i stor grad downloadere og søkere. De bruker dobbelt så lang tid på tjenestene våre som den gjennomsittlige nettbrukeren, hevder han og mener det kan ha en sammenheng blant annet med fraværet av tellerskritt.

Men hvor mange norske brukere som kan ta i mot TV 2-sendingene, dét vil ikke Brænde opplyse noe om.

- Det jeg kan si er at vi har 230.000 chello-brukere på tre kontinenter. Og Norden er det tredje største området.

Til toppen