TV 2 tror på millioninntekter etter treg start

TV 2 Interaktiv gikk 670.000 kroner minus i første kvartal - Omtrent som forventet i begynnelsen av året, sier TV 2 Interaktiv-sjef Gunnar Stavrum. Selskapet skal etter planen tjene flere millioner i 2002.

TV 2 har god tradisjon for et dårlig første kvartal. Det skriver selskapet selv i resultatsammendraget som ble lagt frem mandag ettermiddag. Driftsresultatet for første kvartal ble på minus 28,2 millioner kroner for hele konsernet, og totalinntektene falt med 12,5 millioner fra samme periode i fjor, til 353.290 millioner.

Ifølge rapporten skyldes inntektssvikten nesten i sin helhet bortfall av nyhetsproduksjonen for TVNorge, men TV-kanalen gikk samtidig på en smell på kostnadssiden med 15 millioner mer enn fjorårets førstekvartal. Det kommer ikke minst av store utgifter i forbindelse med sendingene fra OL i Salt Lake City.

Tidligere har også datterselskap som TV 2 Interaktiv belastet driftsresultatet betydelig, men etter å ha kvittet seg med mange kostnader, les ansatte i løpet av et turbulent fjorår, er kostnadene nede på et nivå som nesten balanserer med inntektene.

TV 2 Interaktiv hadde en omsetning på rundt 13 millioner i første kvartal 2002 mot cirka 14 millioner i første kvartal 2001. Inntektene kommer fra rubrikkannonsering (ikke minst på tekst-TV), internettannonsering og mobilbruk. I tillegg kommer det inn noe ekstra for salg av innhold til andre parter, salg av videoer og etter hvert også salg av bredbåndsinnhold som ikke er kommet i gang ennå. Disse inntektstrømmene går under sekkeposten 'betalt innhold'.

Dette innebærer at selskapet har gjort det 30.000 kroner bedre enn budsjettet på minus 700.000 kroner for første kvartal. Og i løpet av hele året skal TV 2 Interaktiv gå i pluss med fem millioner kroner på en omsetning på 120 millioner. Det vil si en driftsmargin på 4,1 prosent.

- Bredbåndsinntekter er ikke tatt med i budsjettet for 2002, sier Stavrum. Han har ikke kalkulert med store inntektene første året, selv om selskapet sammen med NRK har startet ambisiøst med en satsing som skal få inn penger over Internett ved å dekke norsk eliteserie i fotball på web-TV.

<p class="bodylink-story">Les saken her:- Det kommer til å ta noen år før vi kan forvente betydelige inntekter fra slike bredsbåndssatsinger, spår han.
Til toppen