JUSS OG SAMFUNN

TV-boks som nettsensor

Med Internett via fjensynsapparatet kan nettsteder bli sensurert på grunn av det internasjonale lovverket om kringkasting. Dette er konsekvensen av lovtolkningen i Independent Television Commission (ITC).

18. mai 1997 - 16:00

Ifølge nettmagasinet MSN News tolker ITC det britiske regelverket slik at innhold fra Internett som leveres til fjernsynsskjermen må følge regelverket for allminnelig kringkasting.

- ITC vil kunne regulere alt nettinnholdet vi sender over skjermen. Vi tror dessuten at en mer renset versjon av Internett vil være mer attraktivt for våre brukere, fordi de da kan la ungene sveipe rundt med fjernkontrollen så mye de vil, sier en talsmann for British Interactive Broadcasting (BIB) om regeltolkningen.

BIB er et selskap i Rupert Murdoch-gruppen som etter planene skal bringe Internett til 20 millioner engelskmenn via fjernsynsskjermen. For å etterleve regelverket for kringkasting, planlegger selskapet nå å gjerde inn Internett, slik at nett-seerne bare får tilgang til noen få tusen utvalgte nettsteder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.