JUSS OG SAMFUNN

Tv-bransjen tilspisser ny konkurranse

Mange aktører vil slåss om tv-markedet som vil kreve reguleringer, mener Tore Aarønæs.

16. feb. 2007 - 08:10

Allerede til høsten vil det digitale bakkenettet være operativt på sentrale steder i Østlandet.

- Med det digitale bakkenettet vil langt flere aktører kjempe om tv-markedet som vil kreve større reguleringer fra myndighetene, sier teleanalytiker Tore Aarønæs til digi.no.

Tv-distributører som Get, Viasat, Canal Digital og NTV pluss i tillegg til fiberbredbåndsaktørene vil kjempe om dette markedet.

Aarønæs tror Medietilsynet vil få en langt viktigere rolle framover.

Post- og teletilsynet har allerede uttalt at tv-bransjen skal reguleres. Privatiseringen i telesektoren har i flere år ført til krav om at tidligere monopoler skal sørge for fri konkurranse slik at forbrukerne skal slipp å betale unødig høye priser for ulike tjenester.

Nå forlanger Post- og teletilsynet at selskaper som Telenors Canal Digital, TV2, NRK, Get, NTV pluss og Modern Times Group (MTG) skal innfri de strenge kravene om åpenhet og ikke-diskriminering som følger av EUs e-kom-lovgivning, som trådte i kraft i 2003, skriver Dagens Næringsliv.

Den skiller ikke mellom kringastings- og telenett.

Post- og teletilsynet krever i første omgang at de største aktørene i tv-markedet offentliggjør vilkårene sine for å la kringkastingskanaler slippe til i nettene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.