JUSS OG SAMFUNN

TV-en danker ut PC-en til hjemme-shopping

Forbrukerne vil heller handle hjemmefra via fjernsynet enn å shoppe med PC-en, viser en britisk undersøkelse.

Øystein Kvistad
12. okt. 1999 - 02:32

En ting er det at fjernsynet aldri tryner. Nå viser det seg også at de som handler hjemmefra via nettet ene og alene av bekvemmelighetshensyn foretrekker den interaktive TV-en fremfor datamaskinen, skriver britiske ZDNet.

Studien, som er foretatt av Gallop/Pace blant 1004 brukere, viser at 42 prosent helst vil benytte interaktiv TV til shopping hjemmefra. Kun 26 prosent av de spurte svarer at de foretrekker PC-en til sine innkjøp.

Dessuten svarer 25 prosent av de spurte at de ikke vil benytte noen av metodene for å handle, noe som vurderes å være et signal om at kundene er i ferd med å bli fortrolige med interaktive shopping-tjenester. For bare et års tid siden svarte hele 71 prosent at innkjøp av varer via interaktiv TV "ikke var interessant i hele tatt".

Markedssjef Andrew Wallace i Pace mener folk har større tiltro til det interaktive fjernsynet som shoppingkanal enn PC-en fordi de er mer vant med TV-en.

- Brukervennlighet er en kritisk faktor. Alle kan å bruke en TV. Dessuten forventer ingen at TV-en vil krasje - den krangler ikke like mye som en PC, sier han til ZDNet.

Noe overraskende er det likevel at det i aldersgruppen 16-24 år, det vil si de som har vokst opp med hjemme-PC og har fått dataundervisning på skolen, er så mange som 65 prosent som svarer at de foretrekker interaktiv TV fremfor PC-en til å handle varer og tjenester hjemmefra.

Når det gjelder tilgang til Internett og elektronisk post svarer imidlertid 52 prosent av de spurte at de helst bruker PC-en, bare 21 prosent foretrekker TV-apparatet.

Wallace forklarer dette med at Internett er optimalisert for PC-en.

- Elektronisk post vil bli minst like populært på TV som på PC, men jeg tror plattformene vil eksistere side ved side, dog vil PC-en fremdeles bli mest brukt til Internett-surfing, spår han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.