TV-kjendis skal selge DAB-radio

Kuttes FM-båndet kan DAB-salget nå uante høyder. Tv-kjendis H.C. Andersen vil ha sin del av kaka.

Kuttes FM-båndet kan DAB-salget nå uante høyder. Tv-kjendis H.C. Andersen vil ha sin del av kaka.

Tallene fra EE-bransjen viser at det i alt er solgt 3.000 DAB-mottakere i Norge hvorav 1000 er bilradioer.

EE-bransjen spår en dobling av DAB-omsetningen hvert år de kommende to årene, og det kan skje mye på denne fronten framover. I 2014 går P4s og Kanal 24s FM-konsesjon ut. Det kan bli sluttdatoen for hovednettet og basiskanalene P1, P2 og P3.

En av dem som kaster seg på DAB-bølgen, er den populære radio og tv-profilen Hans Christian Andersen som nå er fast programleder på DAB-kanalen Bokradioen.

Kanalen ble lansert 15. februar og kjører lydbøker og intervjuer med forfattere og informerer om nye og kommende utgivelser.

Andersen har nå åpnet en egen DAB-butikk på nettet, der han importerer det han kaller den mest «brukervennlige og fremtidsrettede» DAB-radioen til Norge. DAB-radioen blir å finne rundt i landets elektrobutikker, bilbutikker og båtbutikker i løpet av våren.

I en pressemelding forteller HC Andersen at han gjennom sitt selskap HCAG 16. juni vil lansere Revo DAB digitalradio.

DAB radioen skal gi full frihet til hvor og når brukeren vil høre på DAB digitalradio. Den kan installeres i bilen, i stua eller ute i båten.

HC Andersen forteller at Revo har solgt i store antall i England, spesielt til de mange som har biler med integrert lydanlegg, ettersom DAB-radioens design og tekniske løsning kan sammen med de lydanlegget som finnes i bilen framfor å bytte ut.

Nettbutikken tilbyr DAB-radioer fra 1.299 kroner og oppover, mens Andersen forteller at DAB-radioer under 1000-lappen er på vei.

– Jeg har alltid hatt et hjerte for radio og har et intens ønske om å få fortgang i DAB-prosessen i Norge. Den utrolige lyden og de ekstra servicetilbudene som lytterne får ved overgang til DAB, burde for lengst være standard hos alle radiolyttere, uttalte HC Andersen til digi.no tidligere i år.

Hvor fort DAB-omsetningen skyter fart, vil komme an på når myndighetene stenger av det analoge bakkenettet og hvor raskt de viktigste kanalene blir borte fra FM-båndet.

Kuttes FM-båndet kan DAB-salget få uante høyder. Da må nemlig alle analoge radioer som i dag finnes i form av musikkanlegg, separate mottakere, klokkeradioer, reiseradioer, bærbare radioer og bilradioer byttes ut.

Til toppen