BEDRIFTSTEKNOLOGI

TV med harddisk

Seagate Technology vil inn i stuevarmen og har kjøpt en tre prosent andel i WebTV Networks, selskapet som tilbyr Internett-aksess via fjernsynsapparater. Tanken er at web-fjernsyn etterhvert vil trenge mer lagringskapasitet.

Jens Kanden
11. mars 1997 - 10:30

Seagate Technology, verden største diskprodusent, kan være på vei inn i stuen hjemme hos deg. Seagate annonserte mandag at de har kjøpt en tre prosent andel i WebTV Networks, selskapet som har utviklet web-teknologi som gir Internett.aksess via fjernsynsapparater.

Sony og Philips leverer slike WebTV-bokser og markedspotensialet er enormt. Av et market på nesten 100 millioner husholdninger med TV, har to tredjedeler ikke PC, i henhold til WebTV Networks.

Oppkjøpet er ledd i en bredere strategi som skal gjøre Seagate-produkter stueréne. Tanken er at brukere som surfer via TVen ettehvert vil ønske å kunne lagre ting - på selskapets disker, håper Seagate.

- Vi har ikke noen tidsplan for produktutviklingen ennå, fordi dette er et helt nytt marked for et datalagringsselskap, forteller Al Shugart, toppsjefen i Seagate Technology.

- Det er ennå en stund til vi har produkter klare, fordi markedet er så forskjellig fra datamarkedet. Produktene for dette markedet må bygges over en annen lest og være mye billigere, avslutter Shugart.

Tenke seg en 33 tommers Sony Trinitron med 2GB hard disk!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.