TV Norge rammes av piratkopiering

TV Norge er den første TV-kanalen i Norge som mener de rammes direkte av piratkopiering av TV-serier.

TV Norge er den første TV-kanalen i Norge som mener de rammes direkte av piratkopiering av TV-serier.

Det er ikke lenger bare musikk- og filmbransjen som rammes av nedlasting fra internett. TVNorge har gjort en undersøkelse som viser at de kan ha tapt 60.000 seere ukentlig på grunn av nedlasting av den populære TV-serien «Lost», melder VG.

Det er fildelingssystemet Bittorrent som gjør det mulig å se episodene i en TV-serie få timer etter at de er vist i USA, og lenge før de blir vist på norske TV-kanaler.

TVNorge-ledelsen engasjerte Norsk Statistikk for å undersøke utbredelsen av fenomenet etter at de oppdaget at nedlasting av Lost-episoder ble hyppig diskutert på nettet. Målingen ble foretatt i mars.

Blant et representativt utvalg på tusen personer, svarte 9 prosent at de en eller flere ganger hadde lastet ned TV-programmer fra nettet.

Blant dem som hadde lastet ned et program den siste måneden svarte 38 prosent at de hadde lastet ned «Lost». 18 prosent oppga at de hadde lastet ned «The Simpsons» og 8 prosent hadde lastet ned «South Park»

- Omregner vi dette til seere, har nærmere 60.000 lastet ned «Lost» de siste 30 dagene - 10 prosent av dem som følger serien ukentlig, opplyser research-sjef Vegard Nøss i TVNorge til VG.

TVNorge, som ikke kan gjøre stort med saken, har inntil videre nøyd seg med å informere «Lost»-produsent Disney om funnet.

Til toppen