TV-operatør vil gå i svart

For raskere å kunne presentere svarte tall, slår kabel-TV operatøren UPC sammen Internett- og Digital-TV-virksomhetene.

For raskere å kunne presentere svarte tall, slår kabel-TV operatøren UPC sammen Internett- og Digital-TV-virksomhetene.

Den europeiske kabel-TV operatøren United Pan-European Communications satser for fullt på konvergens og slår sammen enhetene for TV og Internett, skriver Financial Times (FT).

Opplysningen ble kjent mandag, og målet skal være å bli mer effektive og spare penger.

Selskapet vurderer videre å skille ut divisjonen UPC Media slik at moderselsskapets regnskap etterhvert kan vise balanse. UPC har i dag gjeld på rundt 57,4 milliarder norske kroner (7 milliarder euro) og har vært under press for å presentere tall som går i null.

Fremdeles er det for tidlig å vurdere børsintroduksjon for divisjonen, noe som har vært planlagt for Internett-enheten chello broadband as, skriver Financial Times.

Direktør Manuel Kohnstamm sier til Financial Times at det foreløpig ikke er snakk om oppsigelser på grunn av sammenslåingen av de to enhetene. Det blir uansett en topp-leder for mye, og det er Chello-sjefen Roger Lynch som sier takk for seg og søker lykken andre steder.

Dermed blir det den tidligere Disney-sjefen Andrew Barron som vil lede den nye, store enheten. Barron kommer fra stillingen som sjef for UPC Media.

Til toppen