TV-sendt avsløring av neste Xbox

Microsoft samarbeider med TV-kanalen MTV når neste generasjon av Xbox skal avsløres. Det vil skje tidligere enn ventet.

Microsoft samarbeider med TV-kanalen MTV når neste generasjon av Xbox skal avsløres. Det vil skje tidligere enn ventet.

Opprinnelig var det ventet at både Sony, Nintento og Microsoft skulle gjøre de første offentlige avsløringene av selskapenes neste generasjon med spillmaskiner i forbindelse med underholdningsmessen E3 2005, som arrangeres i Los Angeles den 18. til den 20. mai.

Nå viser det seg at Microsoft ønsker å komme de to andre i forkjøpet.

Allerede den 13. mai skal selskapet i samarbeid med MTV avsløre maskinen som populært kalles Xbox 2 eller Xbox Next. Enkelte har antydet at navnet skal bli Xbox 360, men dette er ikke offisielt bekreftet.

Uansett hva navnet blir, den neste Xbox-maskinen skal avsløres i et spesielt program som i Norden sendes på MTV i den 13. mai klokken 22.00. I USA sendes programmet allerede den 12.mai. Programmet skal hete "MTV Presents: The Next Generation Xbox Revealed".

    Les også:

TV-programmet vil ledes av skuespilleren Elijah Wood, kjent fra triologien Ringenes Herre.

I programmet, som varer en halv time, skal seerne få en kikk på Microsofts visjon for neste generasjon spillkonsoll. Stikkord er alltid pålogget, alltid personifisert og alltid i "high definition". Framtidige Xbox-spill vil bli demonstrert og det vil gis en titt inn i framtiden til Xbox Live. I tillegg vil det vises en eksklusiv reportasjen fra utviklingen av den kommende spillmaskinen. Denne reportasjen kan etter sending følges videre på MTV.com, hvor det vil være utvidet dekning, med blant annet "behind-the-scenes", bilder og annet ekstramateriale.

Til toppen