JUSS OG SAMFUNN

TV3 oppretter journalistnett

TV3 vil effektivisere kommunikasjonen med journalister og få ut mer informasjon om fjernsynskanalen. Derfor oppretter de et ekstranett som journalister og redaksjoner skal få tilgang til.

Hilde Nyman
15. apr. 1998 - 12:01

Det er i første rekke tv-journalistene TV3 vil nå med den nye satsingen på effektiv informasjon og kommunikasjon. I løpet av våren vil ekstranettet for journalister bli startet opp. I utgangspunktet er det tenkt at alle redaksjoner som ønsker det, skal få brukernavn og passord slik at de lettere får tilgang til informasjon om fjernsynskanalen og programtilbud.

- Hensikten er å lette tilgjengeligheten. I første omgang er hovedmålgruppen TV-journalister, men også sports- og næringslivsjournalister vil kunne finne interessant stoff på ekstranettet, sier informasjonssjef Ellen Christiansen i TV3.

I tillegg til programoversikter og informasjon om de ulike programmene, skal bilder fra kanalens programmer legges ut på nettstedet. Grunnen til at man passordbeskytter ekstranettet er opphavsrettigheter knyttet til bilder som skal bli lagt ut.

- Dette er nytt i Norge, men i Sverige har man hatt en liknende bilde- og informasjonsbase. Vi går lenger enn i Sverige, da vi har en database i bunn som er søkbar. Journalistene kan gå fram og tilbake i tablåene/programoversiktene. Sidene skal også inneholde pekere videre til hjemmesider for eksempel til de ulike serier, sier Christiansen. Hun forteller at det har vært jobbet med konseptet i et halvt års tid. Den svenske versjonen startet opp for cirka ett år siden med bilder og i november i fjor med tablåer.

- Har du tro på at journalistene kommer til å bruke ekstranettet?

- Endel redaksjoner bruker allerede stoff fra oss i dag, så dette vil bare bli en tilleggstjeneste fra oss slik at journalistene også kan velge å få informasjonen elektronisk. Noen av dem som i dag bruker informasjon fra oss må kjøpe seriebilder fra NTB. Dette vil de nå få enklere - og gratis - direkte fra oss via ekstranettet. Vi vil selvfølgelig ha en gjennomgang med pressen i forkant hvor de får en innføring i bruken av ekstranettet, sier Christiansen til digi.no.

Det har tidligere vært snakk om opprettelsen av et nettsted for den norske delen av TV3, men foreløpig er bare det svenske domenet aktivt (se peker til relatert artikkel i margen til høyre).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.